Search
Close this search box.

Maig 2022

Per aquest mes hem triat les següents lectures:

Els dies bons, d’Aina Fullana Llull, nascuda a Manacor l’any 1997, va estudiar llengua i literatura catalanes a la UIB. Després d’un any dedicat a l’escriptura i els viatges, la pandèmia li va oferir l’oportunitat per enllestir el projecte literari que desenvolupa des del principi dels seus estudis universitaris.

Amb aquesta novel·la, que transita els baixos fons de Mallorca amb un agosarat punt quinqui –gens habitual en la narrativa actual–, Aina Fullana Llull debuta en la narrativa amb tan sols vint-i-quatre anys i ens ofereix un enlluernador exercici d’estil, que ha merescut el Premi València de la Institució Alfons el Magnànim. Sobretot és una obra sobre com les drogues afecten la vida de les persones i trastoquen les seves trajectòries vitals, sense cap excés de dramatisme, però amb una concepció molt intensa de la força del destí.

"Diria que allò que em va empènyer a escriure Els dies bons va ser allò que em va empènyer a començar a escriure i punt: la recerca d’un aixopluc en què descansar de l’angoixa d’existir, la persecució d’un sentit tot i que fora de la realitat. Crec que escriure és transformar en ficció no només les parts de mi que necessiten una abstersió, sinó també tots aquells jo que no existeixen i que es mereixen una oportunitat de fer-ho i un espai per conviure lliurement"
Aina Fullana Llull

Per altra banda, també hem triat Lo que pasa de noche, de Peter Cameron, qui va estudiar Literatura anglesa en el Hamilton College de Nova York, va treballar en el món editorial i va impartir docència a diverses universitats nordamericanes a mesura que s’endinsava en la seva trajectòria com a escriptor.

Entre les seves obres, cal destacar les següents: Un fin de semana (1994), Aquella tarde dorada (2002) i Lo que pasa de noche (2020)

 

 

Un matrimonio estadounidense viaja a una fría y remota ciudad europea para adoptar a un niño. Aunque su relación está muy deteriorada a causa de la grave enfermedad de ella, llevan años soñando con ese momento y creen que un hijo les ayudará a recuperar la alegría. Mientras esperan noticias del orfanato en el decadente gran hotel donde se alojan, de atmósfera misteriosa y poblado por unos pocos y excéntricos huéspedes, la pareja se verá envuelta en unos sorprendentes sucesos que les empujarán a reconsiderar sus certezas.

A través de unos personajes llevados al límite en un entorno tan inquietante como singular, Cameron perfila con delicadeza los sueños rotos y las frágiles esperanzas de un matrimonio. Una absorbente novela sobre nuestras incertidumbres y deseos ocultos que indaga en la complejidad del amor y los poderosos vínculos que establecemos con los demás. Lo que pasa de noche es sin duda la novela más fascinante del autor y para muchos su mejor obra hasta la fecha.