Search
Close this search box.

Conselleria d’Educació, Endesa i FP IES Manacor.

Educació i Endesa col·laboren en la formació de quatre professors d’FP de l’IES Manacor.

El conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha mantingut avui dematí una trobada amb el director general d’Endesa a les Illes Balears, Martí Ribas, amb motiu de la col·laboració que han establert ambdues parts per formar el professorat de la família d’Electricitat i electrònica (ELE) de l’IES Manacor. També hi han assistit Carlos Ferrer, director de Distribució d’Endesa a les Illes Balears; Antoni
Baos, director general de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors; Olivia Caballero de Segovia, cap del Servei de Planificació i Participació, i Pere Riera, docent de l’IES Manacor.

Aquesta col·laboració ha permès que a través del Centre de Formació, Innovació i Desenvolupament de Formació Professional de les Illes Balears (CInFP-IB) s’hagi organitzat una formació sobre muntatge i manteniment en alta tensió. En aquest sentit, quatre docents de l’IES Manacor que imparteixen el cicle formatiu de grau superior de Sistemes electrònics i automatitzats en la modalitat d’FP intensiva es varen desplaçar fins a Sant Just Desvern per participar al llarg de cinc dies en una formació que els va permetre aprofundir els seus coneixements sobre alta tensió tot treballant la part pràctica i la part de riscos laborals.

S’ha de remarcar que en aquest municipi català Endesa hi té una seu per impartir formació als seus treballadors.

Per part d’Endesa han fet esment de la mancança de professionals en alta tensió en el sector elèctric, per la qual cosa esperen que aquest acord possibiliti que l’alumnat del cicle formatiu de grau superior de Sistemes electrònics i automatitzats pugui cobrir aquesta mancança de professionals en alta tensió que ara mateix hi ha a les Illes Balears.

En canvi, el conseller d’Educació i Formació Professional, Martí March, ha subratllat que “aquesta acció és un pla pilot que es posa en marxa aquest curs per primera vegada a la nostra Comunitat Autònoma i tant des de la Conselleria com des d’Endesa confiam que l’esforç i els recursos invertits en aquest pla permetin que alguns dels joves estudiants de les properes promocions es decantin per aquesta especialitat”. El conseller també ha remarcat que “col·laboracions com aquestes serveixen per promocionar la modalitat de formació professional intensiva, tal com preveu la Llei d’Educació de les Illes Balears”.

L’acord entre la Conselleria d’Educació i Formació Professional i Endesa preveu que aquesta empresa especialitzada en el sector energètic es faci càrrec del cost de la formació, que es complementarà amb una formació a distància, i que el CInFP-IB assumeixi les despeses dels desplaçaments i de l’allotjament dels docents participants.