Medi Ambient

Membres Medi Ambient

Cristina Llull Darder
Dep. Ciències Naturals

Coordinadora

Nicolau_Llull_Manel

Manel Nicolau Llull
Dep. Física Química

Salva_Pico_Catalina_Maria

Catalina Salvà Picó
Dep. Ciències Naturals

Antònia M. Sampol Sabater
Dep. Ciències Naturals

Josep Pere Orfí Mestre
Dep. Filosofia

Pedro Benayas Vadell
Dep. Electricitat

291

Jaume Ginard Font
Dep. Automoció

Isabel Gomila Barceló
Dep. Orientació

M.Angel Gual Gelabert
Dep. Automoció

Enrique Rodríguez Parrona
Dep. Biologia

Jaume Serra Riera
Dep. Automoció
1rESO-C

Els guanyadors del concurs d’Aula del segon trimestre són… El grup guanyador del concurs d’aula del segon trimestre ha estat el grup de 1r ESO C. Aquests celebraren la feina ben feta berenant de franc a la cantina del centre, subvencionat el berenar per...

Concurs d’Aula. Segon trimestre

Els guanyadors del concurs d’Aula del segon trimestre són…

1rESO-CEl grup guanyador del concurs d’aula del segon trimestre ha estat el grup de 1r ESO C.

Aquests celebraren la feina ben feta berenant de franc a la cantina del centre, subvencionat el berenar per l’IES Manacor , just abans de les festes de Pasqua.

En aquest concurs d’aula participen totes les aules d’ESO, batxillerat i FPbàsica. Es valora distints ítems, com el reciclatge dins l’aula, la netedat de taules i terra, un consum energètic responsable, la recollida de taps , entre altres punts.

Animam a que continueu amb aquesta feina ben feta a la tercera avaluació

 

premi medi ambient

Medi Ambient premia IES MANACOR per la seva implicació en l’impuls del desenvolupament sostenible.

Premi Mediambiental

Medi Ambient premia IES MANACOR per la seva implicació en l’impuls del desenvolupament sostenible.

Llegir més

electricitat

  Fa anys que a l’IES Manacor arrossegam un problema amb el consum energètic. Els alumnes de 2n de Grau Superior i el professorat s’han posat mans a l’obra i a poc a poc aniran fent algunes millores. La primera tasca ha consistit en...

Millores energètiques

 

Fa anys que a l’IES Manacor arrossegam un problema amb el consum energètic.

Els alumnes de 2n de Grau Superior i el professorat s’han posat mans a l’obra i a poc a poc aniran fent algunes millores.

La primera tasca ha consistit en aconseguir que les lluminàries dels exteriors i d’algunes zones comunes s’apaguin automàticament quan la il·luminació natural és suficient 

Els alumnes han instal·lat un sensor crepuscular a la coberta de l’edifici i ho han connectat i programat al sistema domòtic KNX del centre.

Cal destacar que ha estat possible gràcies a la col·laboració econòmica de l’APIMA a través de la Comissió de Medi Ambient.

Poc a poc s’aniran fent millores. 

 

 

Concurs Natura en Acció (880 × 618 px)

Els alumnes de 1r ESO, 2n ESO, 3r ESO, 4rt ESO, FPbàsica i ensenyaments no obligatoris estan convocats al CONCURS NATURA EN ACCIÓ 2021-2022. S’ha començat a conèixer aquest concurs a través d’una reunió feta amb els delegats ambientals de 1r ESO, 2n ESO...

Concurs Natura en Acció 2022

Els alumnes de 1r ESO, 2n ESO, 3r ESO, 4rt ESO, FPbàsica i ensenyaments no obligatoris estan convocats al CONCURS NATURA EN ACCIÓ 2021-2022.

S’ha començat a conèixer aquest concurs a través d’una reunió feta amb els delegats ambientals de 1r ESO, 2n ESO i 3r ESO.

 • En el treball, ha de constar de dues imatges de producció pròpia:
  1 fotografia d’una denúncia real feta a l’entorn més proper ( escriure lloc i data)
  1 fotografia del mateix lloc de la denúncia (preferentment) però així com ens agradaria que estàs.

El termini per a presentar les fotografies adequades a les bases és de 2 de febrer al 4 de març del 2022.

Podeu enviar les vostres obres al correu electrònic:  cllull1@iesmanacor.cat

 

Concurs Natura en Acció (880 × 618 px)Bases del concurs:
 • S’hi pot participar fins un màxim de 3 persones.
 • La fotografia ha de ser artística .
 • En el treball, ha de constar de dues imatges de producció pròpia:
  • 1 fotografia d’una denúncia real feta a l’entorn més proper ( escriure lloc i data)
  • 1 fotografia del mateix lloc de la denúncia però així com ens agradaria que estàs
 • Data: 1 de febrer fins dia 4 de març
 • Temàtica: Què volem?
 • Es valorarà: el nivell artístic de la fotografia, la capacitat de transmetre el que tenim i el que volem , la capacitat de denúncia,originalitat
 • Nivells: 1 i 2 ESO; 3 i 4 ESO i FP Bàsica; Ensenyaments no obligatoris.
 • Premi: Premi valorat en 30 euros. Un guanyador per nivell. Si queda desert un premi passarà als altres nivells.
Duaia-4

Reforestació de Sa Duaia fet pels delegats ambientals de l’IES Manacor. Alguns alumnes delegats ambientals de l’IES Manacor varen anar a fer una activitat de voluntarietat a la Península de Llevant, concretament , a la zona de Sa Duaia. Aquesta activitat, dirigida pels professionals...

Reforestació Sa Duaia

Reforestació de Sa Duaia fet pels delegats ambientals de l’IES Manacor.

Alguns alumnes delegats ambientals de l’IES Manacor varen anar a fer una activitat de voluntarietat a la Península de Llevant, concretament , a la zona de Sa Duaia.

Duaia-3 Duaia-1

Aquesta activitat, dirigida pels professionals de la Xarxa forestal de les Illes Balears, consistia en conscienciar de la necessitat de cuidar els nostros boscos per tal d’evitar incendis com el que va passar l’any 2013 en la zona de Sa Duaia com també posar el nostre granet d’arena continuant amb la tasca de reforestació iniciada ja fa més de 5 anys .

Moltes gràcies a tots

 

 

ecoambiental guardo

Lliurament del guardó del programa Centre Ecoambiental 2021. La Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha premiat l’IES Manacor per a la seva participació al Programa de Centres Ecoambientals del curs 2021. Aquest guardó és un reconeixement...

Guardó Centre Ecoambiental 2021

Lliurament del guardó del programa Centre Ecoambiental 2021.

La Conselleria d’Educació i Universitat i la Conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca ha premiat l’IES Manacor per a la seva participació al Programa de Centres Ecoambientals del curs 2021.

Aquest guardó és un reconeixement públic que fa l’Administració als centres públics que han assolit els objectius marcats en l’ambientalització del centre al llarg dels dos cursos escolars i al seu compromís vers la sostenibilitat.

El guardó fou recollit pel director del centre, Miquel Àngel Amengual , i un membre de la comissió de mediambient, Isabel Gomila.

ecoambiental guardo

medi ambient

Els alumnes de 3rESO B, 3r ESO D i 3r ESO F participaren en la campanya de Let’s Clean Up Europe, programa europeu amb l’objectiu d’organitzar una acció de retirada de residus o de sensibilització a la zona costera manacorina, concretament a la zona...

Let’s clean Up Europe a l’IES Manacor

Els alumnes de 3rESO B, 3r ESO D i 3r ESO F participaren en la campanya de Let’s Clean Up Europe, programa europeu amb l’objectiu d’organitzar una acció de retirada de residus o de sensibilització a la zona costera manacorina, concretament a la zona de Cala Morlanda i a S’Illot.

Volíem agrair l’ajuda dels representants de l’Estel de LLevant, que en tot moment estaren pendent per a fer la recollida de les bosses de rebuig de la planta invasora Carpobrotus com també altre tipus de residus.

A més, amb l’ajuda del departament de plàstica , feren una activitat de Land Art, una corrent contemporània en la que es creen obres en plena naturalesa utilitzant materials que es troben en ella. Aquesta activitat complementària va ajudar a fer una reflexió sobre la necessitat de cuidar el nostre litoral.

Concurs aula

Els grups co-guanyadors del concurs d’aula 2020-2021, 1r ESO C i Aula UEECO, han pogut disfrutar d’un dia diferent. La Comissió de Mediambient, amb la subvenció de l’AMIPA de l’IES Manacor, ha pogut agraïr la seva bona tasca mediambiental (bon triatge dels residus i...

Sortida Guanyador Concurs d’Aula 21-22

Els grups co-guanyadors del concurs d’aula 2020-2021, 1r ESO C i Aula UEECO, han pogut disfrutar d’un dia diferent.

La Comissió de Mediambient, amb la subvenció de l’AMIPA de l’IES Manacor, ha pogut agraïr la seva bona tasca mediambiental (bon triatge dels residus i un consum elèctric responsable) durant el curs 2020-2021 preparant una sortida gratuïta a un dels parcs naturals de les Illes Balears, el Parc Natural de Mondragó.

Allà han pogut disfrutar d’una passejada guiada per un monitor del parc natural de Mondragó i d’un bany a la platja de s’Amarador.

Moltes gràcies a tots per respectar el medi ambient

 

Concurs video notícies

La Comissió de Mediambient , amb la col·laboració dels departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES. L’objectiu és adonar-se dels problemes medioambientals que hi ha al voltant nostre...

Guanyadors Concurs Natura en Acció 2021

La Comissió de Mediambient , amb la col·laboració dels departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES.

L’objectiu és adonar-se dels problemes medioambientals que hi ha al voltant nostre i quines mesures correctives es podrien fer per minvar els seus efectes.

La Comissió de Mediambient ha entregat els diplomes i vals de regal als guanyadors del concurs de Natura en Acció XXII d’aquest any 2021.

L’acte d’entrega s’ha realitzat al hall de l’IES Manacor.

Els alumnes guanyadors presents a l’acte són Tonina Galmés, Alícia Díaz i Joan Haggeneier (4rt ESO C), Clara Isern i Biel Roca (1r batxillerat A).

Altres guanyadors, però no han pogut estar presents a l’acte són Coral López, Nadia Oulhri i Anastasiya Melnyk ( 2n ESO C)

Videonotícies

Els participants a aquest concurs varen haver de fer una videonotícia plantejant un problema medioambiental que ocorre a les Illes Balears i una possible solució real.

Aquí teniu els videos guanyadors:

2n ESO. Coral López, Nadia Oulhri i Anastasiya Melnyk

4t ESO. Tonina Galmés, Alícia Díaz i Joan Haggeneier

1r Batx. Clara Isern i Biel Roca

 

Des de la comissió de mediambient, volíem donar les gràcies als departaments de castellà, català i llengües estrangeres, els quals es varen implicar activament en aquest projecte.

Finalment, donar les gràcies tant al centre com l’AMIPA, per fer possible el concurs de Natura en Acció XXII

 

Segon Trimestre

Els guanyadors del concurs d’Aula del segon trimestre són… Els grups de 1rESO C i el grup d’aula UUECO han guanyat el concurs d’aula del segon trimestre . La Comissió de Mediambient ha donat l’obsequi d’un berenar a la cantina del centre per als...

Concurs d’Aula. Segon trimestre

Els guanyadors del concurs d’Aula del segon trimestre són…

Concurs aula-2

Els grups de 1rESO C i el grup d’aula UUECO han guanyat el concurs d’aula del segon trimestre .

La Comissió de Mediambient ha donat l’obsequi d’un berenar a la cantina del centre per als co-guanyadors del concurs d’aula de la segona avaluació.

Moltes gràcies  a tots i als tutors per la seva implicació

Primer Trimestre

Els guanyador del concurs d’Aula del primer trimestre son… Els grups de 1rESO C i el grup d’aula UUECO han guanyat el concurs d’aula del primer trimestre . Com a agraïment de la seva bona feina, es va donar ahir un berenar fet per...

Concurs d’Aula. Primer trimestre

Els guanyador del concurs d’Aula del primer trimestre son…

concurs d'aula

Els grups de 1rESO C i el grup d’aula UUECO han guanyat el concurs d’aula del primer trimestre .

Com a agraïment de la seva bona feina, es va donar ahir un berenar fet per la cantina del centre abans del temps del pati.

Pensau que això només és el començament. D’aquí en endavant els membres de la comissió de mediambient continuam passant per les aules valorant-les.

Moltes gràcies als tutors per la seva implicació

Concurs video notícies

La Comissió de Mediambient , en la col·laboració amb els departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES. Els alumnes han d’elaborar una vídeonotícia de màxim 1-1,5 minuts per...

Concurs Natura en Acció 2021

La Comissió de Mediambient , en la col·laboració amb els departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES.

Els alumnes han d’elaborar una vídeonotícia de màxim 1-1,5 minuts per transmetre una problemàtica medioambiental que té lloc a les Illes Balears i quina solució real es pot dur a terme.

La data màxima d’entrega és dia 24 de febrer.

Pot participar-hi grups màxims de 3 alumnes, PERÒ SEMPRE COMPLINT LES RESTRICCIONS COVID POSADES PEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS. Si aquestes restriccions no es duen a terme, no es valorarà el treball .

L’objectiu és adonar-se dels problemes medioambientals que hi ha al voltant nostre i quines mesures correctives es podrien fer per minvar els seus efectes.

concurs videonotícies

Més aparcabicis a l'IES Manacor

Els alumnes del mòdul de mecanització de la branca d’automoció , amb la col·laboració del professor Jaume Ginard, varen dissenyar i soldar el nou aparcabicis del centre , que es va muntar devora la cantina . L’objectiu de tenir un nou aparcabicis és incentivar...

Mes aparcabicis a l’IES Manacor

aparcabicis-2Els alumnes del mòdul de mecanització de la branca d’automoció , amb la col·laboració del professor Jaume Ginard, varen dissenyar i soldar el nou aparcabicis del centre , que es va muntar devora la cantina .

L’objectiu de tenir un nou aparcabicis és incentivar a l’alumnat i al professorat de venir al centre en bicicleta i poder fermar-la sense problemes.

Moltes gràcies

IMG-5043 - CRISTINA LLULL DARDER

Diplomes a les guanyadores del Concurs d’Eslògans d’Emergència Climàtica del Curs 2019/2020. Les alumnes Aina Mesquida (2n ESO B), Laura Miró (2n ESO E) , Selena Borbor (2n ESO E) i Jeevani Massot (4rt ESO E) han vengut a recollir els diplomes que acrediten...

Concurs d’eslògans Emergència Climàtica

Diplomes a les guanyadores del Concurs d’Eslògans d’Emergència Climàtica del Curs 2019/2020.

IMG-5041b - CRISTINA LLULL DARDERLes alumnes Aina Mesquida (2n ESO B), Laura Miró (2n ESO E) , Selena Borbor (2n ESO E) i Jeevani Massot (4rt ESO E) han vengut a recollir els diplomes que acrediten que han estat les guanyadors del XXI Concurs Natura en Acció del curs escolar 2019-2020.

El tema triat del concurs fou la realització d’ESLÒGANS d’EMERGÈNCIA CLIMÀTICA.

Enhorabona als guanyadors!!!!!

Activitat finançada per AMIPA i organitzat per la COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT de l’IES MANACOR

 

IMG-5044 - CRISTINA LLULL DARDER
IMG-5043 - CRISTINA LLULL DARDER

 

diaMediAmbient2020

Des de la ​COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT, en col·laboració amb l​’AMIPA..​.. ….i sent avui, ​dia 5 de juny​ el ​DIA DE MEDI AMBIENT, volíem informar-vos dels guanyadors del CONCURS ESLÒGANS EMERGÈNCIA CLIMÀTICA que s’havia iniciat al mes de febrer d’aquest any i que s’havia interromput presencialment...

Resultats del concurs d’eslògans sobre l’emergència climàtica

Des de la ​COMISSIÓ DE MEDI AMBIENT, en col·laboració amb l​’AMIPA..​..
….i sent avui, ​dia 5 de juny​ el ​DIA DE MEDI AMBIENT, volíem informar-vos dels guanyadors del CONCURS ESLÒGANS EMERGÈNCIA CLIMÀTICA que s’havia iniciat al mes de febrer d’aquest any i que s’havia interromput presencialment a causa del confinament a partir del 13 de març.

Moltes gràcies als participants d’aquest concurs. Sense voltros no hauríem pogut fer-ho. Els guanyadors del concurs d’eslògans d’emergència climàtica són:

1r i 2n ESO​.​ Aina Mesquida ​de 1r ESO C
3rt i 4rt ESO​. ​Jeevani Masot ​de 3r ESO A
Ensenyament no obligatori​. ​Ha quedat desert.
Per això,el tercer guanyador ha estat ​Laura Miró i Selena Borbor​ de 1r ESO E

Enhorabona als guanyadors!!!!!
La comissió de medi ambient es posarà en contacte amb voltros per informar-vos de com recollir el regal del concurs.

 

Laura Miró Tur Selena Borbor-1rE guanyador 3r-4rt ESO Aina Mesquida Collado 1rC

Els plàstics molesten 3

Fira Medi Ambient 2018 IES Manacor. PLÀSTICS Els passats 9 i 10 de maig s’ha duit a terme la Fira de Medi Ambient de l’IES Manacor. Aquesta és una activitat que va néixer amb l’objectiu de fomentar la cultura medi ambiental i potenciar la...

Fira Medi Ambient 2018

Fira Medi Ambient 2018 IES Manacor. PLÀSTICS

Els passats 9 i 10 de maig s’ha duit a terme la Fira de Medi Ambient de l’IES Manacor. Aquesta és una activitat que va néixer amb l’objectiu de fomentar la cultura medi ambiental i potenciar la defensa del medi, augmentant el coneixement d’aspectes ambientals que afecten la salut, el planeta i la qualitat de vida. Després de 13 anys duent-se a terme, la Fira de Medi Ambient ja ha esdevingut tradició en el nostre centre.

Llegir més

foto 2 premis mediambient

L’IES MANACOR guanyador del primer premi de Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible convocat pel Govern de les Illes Balears

Primer Premi Desenvolupament Sostenible

L’IES MANACOR guanyador del primer premi de Centres Educatius vers el Desenvolupament Sostenible convocat pel Govern de les Illes Balears

Llegir més

M.Puigserver al CENEAM

L’IES MANACOR AL III SIMPOSIO «ESCUELAS HACIA LA SOSTENIBILIDAD» La coordinadora de Medi Ambient de l’IES MANACOR i professora de Biologia i Geologia al mateix centre, Margalida Puigserver, ha assistit al III Simposio de Profesorado «Escuelas hacia la Sostenibilidad» que s’ha dut a terme...

III SIMPOSIO «Escuelas hacia la sostenibilidad»

L’IES MANACOR AL III SIMPOSIO «ESCUELAS HACIA LA SOSTENIBILIDAD»

La coordinadora de Medi Ambient de l’IES MANACOR i professora de Biologia i Geologia al mateix centre, Margalida Puigserver, ha assistit al III Simposio de Profesorado «Escuelas hacia la Sostenibilidad» que s’ha dut a terme els passats 3, 4 i 5 de juliol al CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental) a Valsaín, Segovia. El nostre centre va ser un dels pocs escollits per a representar-hi les Illes Balears.

M.Puigserver durant la roda d e preguntes de l'exposicióAquest congrés ha estat organitzat per la xarxa estatal ESenRED del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, en la qual estam integrats a l’IES Manacor com a centre participant en el Programa de Centres Ecoambientals de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

La xarxa ESenRED engloba un total de 2700 centres d’educació no universitària i un total de 1.025.000 alumnes. Facilita les trobades, l’intercanvi, la col·laboració i la difusió d’accions, materials i idees entre les diferents subxarxes participants. Així mateix, promou la reflexió, l’avaluació i la innovació sobre la pròpia pràctica dels centres participants.

Vista general Simposi
M.Puigserver al CENEAM

 

La coordinadora del nostre centre va presentar l’experiència “Fira de Medi Ambient 2017. Canvi Climàtic-És hora d’actuar”: Na Margalida va explicar que aquesta és la onzena edició d’aquesta Fira que ha esdevingut ja una tradició al nostre centre. És necessari destacar el paper de l’APIMA de l’IES Manacor i cal agrair també la col·laboració econòmica que cada any realitza l’APIMA en aquesta activitat.

La presentació de Margalida Puigserver va ser tot un èxit!

esenred 2017

L’IES Manacor ha estat seleccionat per anar al III Simposio de Profesorado “Escuelas hacia la Sostenibilidad” que es durà a terme els propers 3, 4 i 5 de juliol al CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental) a Valsaín, Segovia.

Congrès Medi Ambient a Segovia

L’IES Manacor ha estat seleccionat per anar al III Simposio de Profesorado “Escuelas hacia la Sostenibilidad” que es durà a terme els propers 3, 4 i 5 de juliol al CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental) a Valsaín, Segovia. Llegir més

Concurs Aula 01

Els guanyadors del Concurs d’Aula d’aquest curs han estat els alumnes del grup 1r ESO-D. Els segons classificats varen ser els grups 3r PMAR i 1r Batx-D. empatats a punts. Els guanyadors i els segons classificats varen poder gaudir del seu premi, un migdia...

Concurs Aula 2016-2017

Els guanyadors del Concurs d’Aula d’aquest curs han estat els alumnes del grup 1r ESO-D. Els segons classificats varen ser els grups 3r PMAR i 1r Batx-D. empatats a punts.
Concurs Aula 01Els guanyadors i els segons classificats varen poder gaudir del seu premi, un migdia de platja a Cala Sant Vicenç.

Concurs Aula 02

Concurs Aula 04

Concurs Aula 03


En aquesta ocasió el bus va ser subvencionat pel Consell de Mallorca amb l’objectiu d’apropar els alumnes a l’espai natural de la Serra de Tramuntana.
ENHORABONA A TOTS, ALUMNES I TUTORES!!!

calavarques

Neteja Cala Varques

El darrer dimarts 23 de Maig els alumnes de Tercer d’ESO participaren al projecte de la Comunitat Europea Let’s Clean Europe, organitzat des de el grup de Mediambiental de l’institut.

La Conselleria va posar els dos busos, 3 monitores de l’empresa GRAM, guants, bosses de fems i va obsequiar als alumnes amb una gorra. L’ajuntament de Manacor posteriorment va recollir el fems.

Varen recollir un total de 54,3 kg de fems ( plàstic, cartó, ferralla i vidre) sobre tot al camí, gràcies a la bona voluntat de molts alumnes que es ficaven dins les mates del camí per a trobar fems,,, i vaja si en trobaven!!!!!!. A la platja recolliren el micro-plàstic que és el més perjudicial pels animals marins, en total 19 kg recollits a la platja.

Després gaudiren de la platja i de la mar prenent un bany a Cala Varques.

Una excursió perfecte i encoratjadora!!!!!.

SONY DSC

Fira Medi Ambient 2017 “CANVI CLIMÀTIC – ÉS HORA D’ACTUAR” Els passats 3 i 4 de maig s’ha duit a terme la Fira de Medi Ambient de l’IES Manacor. Aquesta és una activitat que va néixer amb l’objectiu de fomentar la cultura medi ambiental...

Fira Medi Ambient 2017

Fira Medi Ambient 2017

“CANVI CLIMÀTIC – ÉS HORA D’ACTUAR”

Els passats 3 i 4 de maig s’ha duit a terme la Fira de Medi Ambient de l’IES Manacor. Aquesta és una activitat que va néixer amb l’objectiu de fomentar la cultura medi ambiental i potenciar la defensa del medi, augmentant el coneixement d’aspectes ambientals que afecten la salut, el planeta i la qualitat de vida. Després de 12 anys duent-se a terme, la Fira de Medi Ambient ja ha esdevingut tradició en el nostre centre. Llegir més

Guanyadors “Natura en Acció”. 1r Batxillerat i 3r-4t d’ESO. Cristina Martí, Mardia del Carme Fuster, Miquela Barceló i Carles Fabricatore.

Entrega de premis del XVIII Concurs “Natura en Acció” El passat 28 de març es va fer entrega dels premis als guanyadors del concurs que aquest any ha estat dedicat al CANVI CLIMÀTIC. Un any més, els premis han estat subvencionats per l’APIMA i...

XVIII Concurs Natura en Acció

Entrega de premis del XVIII Concurs “Natura en Acció”

El passat 28 de març es va fer entrega dels premis als guanyadors del concurs que aquest any ha estat dedicat al CANVI CLIMÀTIC.
Un any més, els premis han estat subvencionats per l’APIMA i una representant en va fer-ne l’entrega.

Llegir més

DSC03415

L’HORT ECOLÒGIC 2016-17 EN MARXA. Durant el primer trimestre alumnes de diferents cursos han posat en marxa l’Hort Ecològic com a part de les activitats educatives de diferents assignatures del departament de Biologia i Geologia, així com de l’Aula UECCO. Entre les activitats realitzades...

Hort Escolar 2016/17

L’HORT ECOLÒGIC 2016-17 EN MARXA.

Durant el primer trimestre alumnes de diferents cursos han posat en marxa l’Hort Ecològic com a part de les activitats educatives de diferents assignatures del departament de Biologia i Geologia, així com de l’Aula UECCO.

Entre les activitats realitzades trobam la preparació de la terra i la sembra de diferents cultius com faves, alls, enciams i diferents plantes aromàtiques.”

Llegir més

Collage created using TurboCollage software from www.TurboCollage.com

RESUM FIRA MEDI AMBIENT 2016. ECOALIMENTACIÓ Els passats dijous 5 i divendres 6 de maig, l’IES Manacor celebrà la Fira de medi ambient en horaris de 8 a 14h. A més, hi va haver jornada de portes obertes dia 5 de 18 a 20...

Medi Ambient 2016

RESUM FIRA MEDI AMBIENT 2016.

ECOALIMENTACIÓ

Els passats dijous 5 i divendres 6 de maig, l’IES Manacor celebrà la Fira de medi ambient en horaris de 8 a 14h. A més, hi va haver jornada de portes obertes dia 5 de 18 a 20 h.

El tema central d’enguany versà sobre l’ECOALIMENTACIÓ. La fira s’organitzà en estands on a cada un, sota la supervisió del professorat, es mostraven diferents experiències i l’alumnat s’encarregava de fer-ne l’explicació.

Llegir més

04_25 medi ambient

L’IES Manacor ja prepara una nova edició de la FIRA de MEDI AMBIENT, amb el títol ”ECOALIMENTACIÓ”, els dies 5 i 6 de maig.

Fira Medi Ambient 2016

L’IES Manacor ja prepara una nova edició de la FIRA de MEDI AMBIENT, amb el títol ”ECOALIMENTACIÓ”, els dies 5 i 6 de maig.

Llegir més

04_11 concurs natura

Divendres 18 de març, el temps del pati, es lliuraren els premis del XVII Concurs Natura en Acció que organitza la Comissió de Medi ambient del centre amb la col·laboració de l’APIMA. El tema de l’edició d’enguany ha estat Ecoalimentació, el qual enllaçarà amb...

XVII Concurs Natura en Acció

Divendres 18 de març, el temps del pati, es lliuraren els premis del XVII Concurs Natura en Acció que organitza la Comissió de Medi ambient del centre amb la col·laboració de l’APIMA.

El tema de l’edició d’enguany ha estat Ecoalimentació, el qual enllaçarà amb la Fira de Medi Ambient. Llegir més

01_26 guardo mediambient

GUARDÓ EN RECONEIXEMENT DE LA TASCA MEDIAMBIENTAL DE L’IES MANACOR El passat dijous 26 de novembre tres de les alumnes guanyadores del Concurs Natura en acció del curs acadèmic 2015-16: Alba Al·les, Carme Millas i Antonia Botellas; la coordinadora de la comissió de Medi...

Guardó Medi Ambient

GUARDÓ EN RECONEIXEMENT DE LA TASCA MEDIAMBIENTAL DE L’IES MANACOR

El passat dijous 26 de novembre tres de les alumnes guanyadores del Concurs Natura en acció del curs acadèmic 2015-16: Alba Al·les, Carme Millas i Antonia Botellas; la coordinadora de la comissió de Medi Ambient: Joana Maria Castro i la professora Catalina Barceló, com a membre de la comissió, anàrem a recollir el guardó que reconeix l’IES Manacor Centre Mediambiental. Llegir més

10_22 recicla_oli

Des de fa uns anys l’IES Manacor col·labora dins el desenvolupament del Programa d’Ambientalització de Centre, mitjançant el reciclat d’olis vegetals per a la transformació en Biodiesel.

Recollida d’Oli de Cuina usat

Des de fa uns anys l’IES Manacor col·labora dins el desenvolupament del Programa d’Ambientalització de Centre, mitjançant el reciclat d’olis vegetals per a la transformació en Biodiesel. Llegir més

concurs_aula_2015

4t B GUANYADORS  CONCURS D’AULA.   Dimecres dia 17 de juny es va realitzà una sortida Medi ambiental a la platja es Carbó amb el grup de 4t B, guanyadors del concurs d’aula. L’experiència del grup va ser positiva i juntament amb les professores...

Concurs Aula 2014-2015

4t B GUANYADORS  CONCURS D’AULA.

 

Dimecres dia 17 de juny es va realitzà una sortida Medi ambiental a la platja es Carbó amb el grup de 4t B, guanyadors del concurs d’aula. L’experiència del grup va ser positiva i juntament amb les professores acompanyants Catalina Salvà i Catalina Barcelò (tutora del grup), gaudiren d’un privilegiat paisatge natural de la nostra illa.

Llegir més

mediambient201501

RESUM FIRA MEDI AMBIENT 2015. Els passats dimarts 12 i dimecres 13 de maig, l’IES Manacor celebrà la Fira del Medi ambient en horaris de 8 a 15h i de 8 a 14h, respectivament. Enguany el tema central versà sobre el món vegetal. La...

Medi Ambient 2015

RESUM FIRA MEDI AMBIENT 2015.

Els passats dimarts 12 i dimecres 13 de maig, l’IES Manacor celebrà la Fira del Medi ambient en horaris de 8 a 15h i de 8 a 14h, respectivament. Enguany el tema central versà sobre el món vegetal. La fira s’organitzà en estands on a cada un, sota la supervisió del professorat, es mostraven diferents experiències i l’alumnat s’encarregava de fer-ne l’explicació. Llegir més

medi_ambient_2015

Ja preparam a l’IES Manacor la FIRA de MEDI AMBIENT, aquesta edició sobre el ”MÓN VEGETAL”. Sota la suprevió dels departaments de ciències naturals, física i química, departament d’orientació i diferents departaments de cicles formatius. La fira s’organitzarà en diferents estands on a cadascun...

Fira Medi Ambient 2015

Ja preparam a l’IES Manacor la FIRA de MEDI AMBIENT, aquesta edició sobre el ”MÓN VEGETAL”.

Sota la suprevió dels departaments de ciències naturals, física i química, departament d’orientació i diferents departaments de cicles formatius.

La fira s’organitzarà en diferents estands on a cadascun d’ells, es mostraran experiències i racons de plantes i l’alumnat serà el responsable de fer-ne l’explicació. Llegir més