Notícies

pep traverso

El passat dimarts 10 d’abril el professor de Filosofia Pep Traverso Ponce va fer una interesant conferència damunt la Revolució Rusa als alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat del nostre centre.   Aquí teniu la ressenya de la xerrada escrita pel propi...

Conferència: La Revolució Russa

El passat dimarts 10 d’abril el professor de Filosofia Pep Traverso Ponce va fer una interesant conferència damunt la Revolució Rusa als alumnes de 4t d’ESO i 1r de Batxillerat del nostre centre.

 

<span>Professor de Filosofia</span>
"

Escriu a la revista “L’Altre Mirada” de la fundació Pere Mascaró.

Col·labora amb la fundació D-M en la celebració del bicentanari del naixement de Marx.

"
Pep Traverso Ponce Professor de Filosofia

Aquí teniu la ressenya de la xerrada escrita pel propi conferenciant. Agraim la seva presència i esperam contar amb ell en pròximes ocasions.

En primer lloc expressar el meu agraïment a l’IES Manacor per permetre-m posar en comú amb els alumnes algunes idees sobre la Revolució Russa, són les següents:

Primera idea: Al llarg de l’any passat van tenir lloc nombroses jornades, conferències, congressos sobre la RR, també va aparèixer una gran quantitat de novetats editorials sobre el tema. Això, entre altres coses, vol dir una de molt bàsica i important, qualsevol fet històric admet diferents interpretacions sobre el que va significar i la RR per la seva importància continua generant al seu voltant opinions i judicis molt diversos.

Segona idea: La revolució bolxevic va ser segurament l’esdeveniment més important del segle XX, sense ell no es pot entendre el segle que hem deixat enrere, diferents historiadors així ho consideren. Només un exemple, l’historiador català Josep Fontana va titolar un dels seus darrers llibres sobre el segle XX: El Segle de la Revolució, en clara referència a 1917.

Tercera idea: En el món fosc que va obrir la Gran Guerra, els esdeveniments del 17 a Rússia van ser com un llampec de llum i d’esperança, els camperols, els revolucionaris russos s’havien llençat a l’asalt del cel i van ser molts els viatgers que van voler conèixer de primera mà el que estava passant en aquell immens país. Representants de sindicats i d’altres organitzacions obreres van posar rumb cap a Petrograd. Entre ells, John Reed que va immortalitzar les seves vivències al llibre Deu dies que van commoure el món.

En quart lloc: Vaig explicar els fet més importants del periode que va des del març del 17 fins al gener de 1924: Les manifestacions de febrer-març de 1917, la caiguda de tsar, la situació de doble poder entre març i octubre (Govern provisional/Soviets), el cop d’estat de Kornilov, l’asalt al palau d’hivern, la dissolució de l’Assemblea Constituent per part dels bolxevics, la pau de Brest-Litov, la guerra civil i el comunisme de guerra (1918-1920), la Nova Política Econòmica de 1921 i la mort de Lenin al gener de 1924.

Finalment: Vaig suggerir algunes possibles maneres en què els joves es poden apropar a Octubre/17 mitjançant pel·lícules, llibres o la lectura d’alguns texts de l’època…i moltes coses més que es van quedar al tinter.

Salutacions cordials,

Josep M. Traverso.

 

escolaritzacio eso

  A continuació teniu un resum  del procés d’escolarització a ESO per al curs 2018/19, separats en dos processos: Adscripció: dirigit a estudiants que actualment cursen 6è de primària a un centre adscrit  per continuar estudis a 1r ESO. Els col·legis adscrits a l’IES...

Escolarització ESO 18/19

 

A continuació teniu un resum  del procés d’escolarització a ESO per al curs 2018/19, separats en dos processos:

  • Adscripció: dirigit a estudiants que actualment cursen 6è de primària a un centre adscrit  per continuar estudis a 1r ESO. Els col·legis adscrits a l’IES Manacor són Jaume Vidal i Alcover, Es Canyar, Mestre Pere Garau, Molí d’en Xema i Simó Ballester.

  • Admissió: dirigit en general a estudiants que volen canviar de centre.
Adscripció
Presentació de sol·licituds De dia 09/04/2018 a dia 13/04/2018
 Llista provisional 02/05/2018
 Reclamacions De dia 02/05/2018 a dia 04/05/2018
 Resolució reclamacions 07/05/2018
 Llista definitiva 09/05/2018
 Matrícula De dia 26/06/2018 a dia 29/06/2018
Admissió
Presentació de sol·licituds De dia 03/05/2018 a dia 16/05/2018
 Llista provisional 06/06/2018
 Reclamacions De dia 06/06/2018 a dia 08/06/2018
 Resolució reclamacions 11/06/2018
 Llista definitiva 21/06/2018
 Matrícula

De dia 26/06/2018 a dia 29/06/2018

 

fotonoticia

FotoConcurs 2018

Concurs Fotogràfic 2018.

La Mirada de l'Alumne

La revista escolar Bocamolla organitza una nova edició del concurs fotogràfic obert a la participació de tots els alumnes de l’IES Manacor.  Amb el lema «La Mirada de l’Alumne», el concurs té per objectiu donar a conèixer la visió personal dels alumnes del centre IES Manacor en qualsevol dels seus àmbits: educatiu, cultural, esportiu, científic, literari, tecnològic i/o d’oci. El concurs està obert a tot l’alumnat de l’ IES Manacor matriculat en estudis d’ESO, Batxillerat o Formació Professional durant el curs 2017-18.

Categories:

  • Categoria A – “La Mirada de l’Alumne”. En ella es valorarà, a part de la qualitat artística i/o tècnica de la fotografia, que transmeti la visió personal dels alumnes del centre IES Manacor en qualsevol dels seus àmbits: educatiu, esportiu, científic, literari i/o d’oci.
  • Categoria B – “Blanc i Negre”. De temàtica lliure, però amb la condició tècnica que la fotografia ha de ser en blanc i negre. En ella es valorarà la qualitat artística i/o tècnica de la fotografia, l’originalitat i el correcte ús dels elements i principis del disseny.
  • Categoria C – “Xarxes Socials”. De temàtica i tècnica lliure, la seva votació es realitzarà a través dels compte de la revista Bocamolla a les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram.

Les fotografies s’han de trametre mitjançant el formulari que es troba a la web http://www.iesmanacor.cat/projectes/revista-bocamolla/fotoconcurs i emplenar tos els camps del formulari. El termini de presentació de fotografies s’obrirà el dia 1 de març de 2018 i finalitzarà el dia 11 de maig de 2018. El concurs està dotat d’uns 300 euros en premis, gràcies a l’aportació dels patrocinadors: Beep Manacor, FederÒptics, Elèctrica Benito Galmés, SAV Serveis Informàtics, TELIM, D5 i Bar El Porrón.

POSTER-BOCAMOLLA-FOTO-CONCURS-2018-complet

Informació del Concurs.

Póster
Bases del Concurs
Calendari
Web del Concurs
creences limitants1

Els passats dies 19 i 26 de març els alumnes de 2n de Batxillerat i 4t d’ESO assistiren a una conferencia titulada “Creences limitants. I per que no? “ impartida per les nostres professores: Cristina Sorell del departament d’informàtica i Magdalena Duran del departament...

Creences Limitants. I per què no…?

Els passats dies 19 i 26 de març els alumnes de 2n de Batxillerat i 4t d’ESO assistiren a una conferencia titulada “Creences limitants. I per que no? “ impartida per les nostres professores: Cristina Sorell del departament d’informàtica i Magdalena Duran del departament d’automoció.

Llegir més

Aneu a la barra d'eines