Notícies

KNX-10

El passat dilluns 9 de maig el grup d’alumnes de segon de grau superior de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats es van desplaçar a Alacant on l’empresa Futurasmus els va donar formació i va realitzar l’examen que autoritza a instal·lar i programar instal·lacions domòtiques amb...

Certificats KNX

El passat dilluns 9 de maig el grup d’alumnes de segon de grau superior de Sistemes Electrotècnics i Automatitzats es van desplaçar a Alacant on l’empresa Futurasmus els va donar formació i va realitzar l’examen que autoritza a instal·lar i programar instal·lacions domòtiques amb el sistema més destacat a Europa, KNX.

Va ser tot un èxit, atès que el 100% de l’alumnat d’aquest curs 2021/22 va superar la prova i ara tenen el certificat que els reconeix com a partner de KNX.

Cal agrair una vegada més a l’empresa Futurasmus per donar-nos la oportunitat d’aconseguir aquest certificat, atès que sense ells no hauria estat possible.

Veure més imatges

El passat dimecres 11 de maig 2022 a les 20h a l’Aula Manga de l’IES Manacor va tenir lloc un emotiu i sentit acte de reconeixement als dos alumnes de l’IES Manacor premiats als SpainSkills 2022. Els alumnes David Christian Sansó i Adrià Cuevas...

Acte Reconeixement Spainskills

El passat dimecres 11 de maig 2022 a les 20h a l’Aula Manga de l’IES Manacor va tenir lloc un emotiu i sentit acte de reconeixement als dos alumnes de l’IES Manacor premiats als SpainSkills 2022. Els alumnes David Christian Sansó i Adrià Cuevas varen aconseguir les medalles de plata a les respectives competicions de Desenvolupament Web, i Administració de Sistemes i Xarxes a la competició nacional de la Formació Professional celebrada en el mes de març a Madrid.

spainskills-4L’acte va comptar amb l’assistència de les famílies dels alumnes, diferents autoritats i representants d’institucions educatives (el batle de Manacor -Sr. Miquel Oliver Gomila-, el director general de FP – Sr. Antoni Baos Relucio-, el director del centre IES Manacor -Sr. Miquel Amengual Gayà-, la cap d’estudis de FP de l’IES Manacor – Sra. Maria Àngels Fuster Riera– i el responsable del Centre Universitari de Manacor – Sr. Jaume Rigo Matheu-), així com el coordinador balear de l’skill de Desenvolupament Web -Sr. Antoni Ramírez Duran-, els tutors dels alumnes -Sr. Miquel Gaià Pasqual i Sr. Antoni Moragues Galmés– i la resta del professorat del departament d’Informàtica de l’IES Manacor.

spainskills-3Després d’una sèrie de parlaments de les diferents autoritats i familiars, el visionat d’un vídeo explicatiu il·lustrant els èxits i vivències dels alumnes tan a la competició autonòmica BalearSkills 2021 com a la nacional SpainSkills 2022, es va procedir a fer entrega d’uns guardons de reconeixement de mèrits als dos alumnes. L’acte acabà amb un petit refrigeri i nombroses fotografies al photocall.

Enhorabona i gràcies Christian i Adrià!

 

 

llibres_biblio-8

Per aquest mes hem triat les següents lectures: Els dies bons, d’Aina Fullana Llull, nascuda a Manacor l’any 1997, va estudiar llengua i literatura catalanes a la UIB. Després d’un any dedicat a l’escriptura i els viatges, la pandèmia li va oferir l’oportunitat per...

“Un mes, un llibre”. Maig 2022

Per aquest mes hem triat les següents lectures:

Els dies bons, d’Aina Fullana Llull, nascuda a Manacor l’any 1997, va estudiar llengua i literatura catalanes a la UIB. Després d’un any dedicat a l’escriptura i els viatges, la pandèmia li va oferir l’oportunitat per enllestir el projecte literari que desenvolupa des del principi dels seus estudis universitaris.

Amb aquesta novel·la, que transita els baixos fons de Mallorca amb un agosarat punt quinqui –gens habitual en la narrativa actual–, Aina Fullana Llull debuta en la narrativa amb tan sols vint-i-quatre anys i ens ofereix un enlluernador exercici d’estil, que ha merescut el Premi València de la Institució Alfons el Magnànim. Sobretot és una obra sobre com les drogues afecten la vida de les persones i trastoquen les seves trajectòries vitals, sense cap excés de dramatisme, però amb una concepció molt intensa de la força del destí.

els dies bons 

«Diria que allò que em va empènyer a escriure Els dies bons va ser allò que em va empènyer a començar a escriure i punt: la recerca d’un aixopluc en què descansar de l’angoixa d’existir, la persecució d’un sentit tot i que fora de la realitat. Crec que escriure és transformar en ficció no només les parts de mi que necessiten una abstersió, sinó també tots aquells jo que no existeixen i que es mereixen una oportunitat de fer-ho i un espai per conviure lliurement», Aina Fullana Llull.

A continuació en teniu un tast:

https://bromera.com/publicacions/tl_files/pdfs/fragments/9788413582115_FR.pdf

I si voleu escoltar una estona l’autora: https://www.youtube.com/watch?v=FgyHMF3lgFU&t=1s

Per altra banda, també hem triat Lo que pasa de noche, de Peter Cameron, qui va estudiar Literatura anglesa en el Hamilton College de Nova York, va treballar en el món editorial i va impartir docència a diverses universitats nordamericanes a mesura que s’endinsava en la seva trajectòria com a escriptor.

Entre les seves obres, cal destacar les següents: Un fin de semana (1994), Aquella tarde dorada (2002) i Lo que pasa de noche (2020).

lo que pasa de noche 

Un matrimonio estadounidense viaja a una fría y remota ciudad europea para adoptar a un niño. Aunque su relación está muy deteriorada a causa de la grave enfermedad de ella, llevan años soñando con ese momento y creen que un hijo les ayudará a recuperar la alegría. Mientras esperan noticias del orfanato en el decadente gran hotel donde se alojan, de atmósfera misteriosa y poblado por unos pocos y excéntricos huéspedes, la pareja se verá envuelta en unos sorprendentes sucesos que les empujarán a reconsiderar sus certezas.

A través de unos personajes llevados al límite en un entorno tan inquietante como singular, Cameron perfila con delicadeza los sueños rotos y las frágiles esperanzas de un matrimonio. Una absorbente novela sobre nuestras incertidumbres y deseos ocultos que indaga en la complejidad del amor y los poderosos vínculos que establecemos con los demás. Lo que pasa de noche es sin duda la novela más fascinante del autor y para muchos su mejor obra hasta la fecha.

Llegir principi de la novel·la

 

Us desitgem que us agradin!!

Comissió Biblioteca

 

olimpiades-1

Svetlana Khaustova, Asmaa Chtioui i Arnau Tortella, alumnes de 4rt ESO B, participaren el dijous 12 de maig a les miniolímpiades de ciències que estaven organitzades des de la UIB i que es feien al campus de la Universitat de les Illes Balears. Iniciaren...

Miniolimpiada Biologia i Física/Química 2022

Svetlana Khaustova, Asmaa Chtioui i Arnau Tortella, alumnes de 4rt ESO B, participaren el dijous 12 de maig a les miniolímpiades de ciències que estaven organitzades des de la UIB i que es feien al campus de la Universitat de les Illes Balears.

olimpiades-1Iniciaren a les 9:30 amb la V miniolímpiada de biologia i geologia a la sala d’actes de l’edifici Gaspar Melchor de Jovellanos per a continuar a les 11:30 amb la XVIII miniolímpiada de física i química a la sala 1 de l’edifici de Mateu Orfila.

Les dues proves estaven formades per qüestions tipus test i problemes de física i química.

olimpiades-2S’acabà la jornada fent una passejada per la “Fira de la Ciència per a tothom ” que organitza la UIB els dies 12, 13 i 14 de maig.

Un dels objectius és estimular l’interès i l’accessibilitat a la ciència a l’alumnat de secundària de les Illes Balears

 

Veure més imatges

La Comissió de la Biblioteca de l’IES MANACOR, per aquesta primera edició del concurs de poesia, vol agrair la participació i l’interès mostrat per part de tot l’alumnat. A més a més, volem agrair l’aportació econòmica d’aquest concurs per part de l’APIMA del centre,...

Concurs de Poesia. Guanyadors

La Comissió de la Biblioteca de l’IES MANACOR, per aquesta primera edició del concurs de poesia, vol agrair la participació i l’interès mostrat per part de tot l’alumnat.

A més a més, volem agrair l’aportació econòmica d’aquest concurs per part de l’APIMA del centre, que ha fet possible el lliurament dels VALS REGALS per a material escolar, als 6 premiats d’aquesta primera edició.

Els guanyadors han estat:

 concurs poesia-22

Categoria 1r/2n ESO:

 -1r premi 30 euros “MARIONA RIERA MASSOT”

– 2n premi 20 euros “MARINA MÉNDEZ RÍOS”

 

 

concurs poesia-17

Categoria 3r/4t ESO:

– 1r premi 30 euros “CATERINA FONT”

– 2n premi 20 euros “JOAN MASCARÓ BUSQUETS”

 

 

concurs poesia-13concurs poesia-19

Categoria 1r/2n Batxillerat:

– 1r premi 30 euros “SALVADOR MASCARÓ”

– 2n premi 20 euros “JOANA M” SANCHEZ” 

 

concurs poesia-14

Menció especial:

Ferran Artero de 2n Batxillerat D

 

 

 

Volem donar l’enhorabona als guanyadors i a tots els que hi han participat.

Us convidem a llegir els poemes participants al plafó que hi ha a l’entrada del centre.

Moltes de gràcies per la vostra participació!!

bicicletada-1

Els dies 8 i 11 d’abril es varen realitzar dues bicicletades solidàries per a la ONG “Somos idea libre”. L’objectiu era organitzar una recaptació solidària pel menjador de l’escola de Kenia que gestiona aquesta ONG i també gaudir unes jornades lúdiques de conscienciació de...

Bicicletada Solidària

Els dies 8 i 11 d’abril es varen realitzar dues bicicletades solidàries per a la ONG “Somos idea libre”.

bicicletada-4L’objectiu era organitzar una recaptació solidària pel menjador de l’escola de Kenia que gestiona aquesta ONG i també gaudir unes jornades lúdiques de conscienciació de l’ús de la bicicleta.

Vàrem comptar amb el suport de la policia local i el policia tutor.

El dia 8 hi varen anar l’alumnat de 1r i 2n d’ESO, 180 alumnes en total, i es va comptar amb l’ajuda del cicle físico-esportiu del Lledoner de Felanitx. L’alumnat de l’aula UEECO es va encarregar de col·locar l’avituallament i de fer les polseres vermelles per a tot l’alumnat que participava a les dues bicicletades.

bicicletada-3Dia 11 hi anaren els alumnes de 3r i 4t, 200 alumnes, amb el suport tècnic de l’alumnat de 2n d’FP bàsica d’automoció i el grau mitjà de mecànica.

Cada un dos dies hi va haver l’opció de fer la sortida a peu pels que tenien problemes per anar amb bicicleta. Varen fer un bocí de via verda.

L’aportació era voluntària, i la recaptació que es va aconseguir per la ONG “Somos idea libre” és de 895.64€.

bicicletada-1