Notícies

Antònia Soler Castell de Bellver

DESTACADA PRESÈNCIA DE L’IES MANACOR A LA TERCERA EDICIÓ DE “MAREMAGNVM” Els passats dies 30, 31 de març i 1 i 2 d’abril es va celebrar a Palma i a altres indrets de l’illa la tercera edició de “Maremagnum”, unes jornades de cultura clàssica...

III Edició de “MAREMAGNVUM”

DESTACADA PRESÈNCIA DE L’IES MANACOR A LA TERCERA EDICIÓ DE “MAREMAGNVM”

Antònia SolerEls passats dies 30, 31 de març i 1 i 2 d’abril es va celebrar a Palma i a altres indrets de l’illa la tercera edició de “Maremagnum”, unes jornades de cultura clàssica obertes a tothom. Fa poc més d’una setmana, el Centre Cultural la Misericòrdia es convertia en un autèntic Fòrum romà. Tots els visitants van poder experimentar amb la vestimenta, els jocs, l’arquitectura i el menjar de l’època. A banda d’aquestes activitats, s’havien organitzat també un seguit de conferències, visites guiades i demés, entre les quals estava programada la que va fer una professora de l’IES Manacor, Antònia Soler i Nicolau, doctora en Filologia Clàssica i especialista en mitologia i epigrafia.

Antònia Soler Castell de BellverEl dissabte 1 d’abril al matí, al Castell de Bellver, la dra. Soler va fer una conferència i visita guiada a la col·lecció Despuig, atès que ella ha estudiat i publicat el fons epigràfic que el cardenal Despuig va dur de Roma i va instal·lar a Raixa, que va ser el primer museu de Mallorca. Precisament en fer aquest estudi també va revisar a fons la biografia del personatge i fins i tot aconseguí aportar algunes dades noves, com ara on estava fixada la residència de Despuig a Roma, o també les dades detallades del trasllat de les col·leccions de Roma cap a Mallorca el 1798, entre d’altres.

Paula Fortesa recull premiTambé dins el marc de “Maremagnum”, el mateix dissabte a la tarda es feia entrega dels premis “BALLEIN, llança’t a escriure” de narrativa breu. Es tracta de la primera edició d’aquest concurs, que ha organitzat la recentment creada Plataforma d’Ensenyants de Llatí i Grec (PELAG), i que consistia en l’escriptura d’un relat original amb el tema “personatges clàssics de vacances a les Illes Balears”. El concurs anava dirigit a tots els estudiants de llatí, grec i cultura clàssica matriculats als centres de les Balears, distribuït per categories des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

Paula FortesaL’alumna Paula Forteza Primo, que cursa llatí i grec a l’IES Manacor, va resultar guanyadora amb un relat que feia arribar la deessa Venus a les costes mallorquines d’Es Trenc. La narració es publicarà a la pàgina web del centre i també a la pàgina de la Plataforma PELAG juntament amb les altres que han resultat guanyadores de les seves categories.

jaume vidal

El dimarts passat dia 28 de març l’IES Manacor va rebre la tan esperada visita dels alumnes de 6è de Jaume Vidal, la majoria d’ells futurs alumnes nostres. Aquí van fer un taller de biologia per estudiar les cèl·lules amb els nostres alumnes més...

Visita del CEIP Jaume Vidal

El dimarts passat dia 28 de març l’IES Manacor va rebre la tan esperada visita dels alumnes de 6è de Jaume Vidal, la majoria d’ells futurs alumnes nostres.

Aquí van fer un taller de biologia per estudiar les cèl·lules amb els nostres alumnes més experts en biologia i seguidament una sessió divertidíssima de “parachute games” amb la nostra auxiliar de conversa americana i alumnes de 3r i 4t d’ESO que van dirigir els jocs íntegrament en anglès.

Després van fer una volta pel centre i van poder viure en primera persona el que és un patí a l’IES, cosa que els va encantar.

Aquesta visita ja és un clàssic i esperam que es pugui repetir molts anys més.

Secretaria - NT - Prova accés

PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUSCONVOCATÒRIA ORDINÀRIA 2017 LLISTA DEFINITVA D’ADMESOS I EXCLOSOS Manacor, 7 d’abril de 2017

Definitiva admesos prova accés

PROVES D’ACCÉS A CICLES FORMATIUS
CONVOCATÒRIA ORDINÀRIA 2017

LLISTA DEFINITVA D’ADMESOS I EXCLOSOS

Manacor, 7 d’abril de 2017

Grau mitjà

Llista definitiva

Llista provisional

Annex documentació per prova

Calendari de realització de la prova

 • Dia 8 de maig de 2017:
  • 16.00 h: inici de la prova amb els exàmens de llengua castellana i de llengua catalana (durada d’una hora per a cada examen, i màxim de dues hores per a tota la prova).
  • 18.30 h: examen de ciències socials, geografia i història (durada màxima d’una hora).
 • Dia 9 de maig de 2017:
  • 16.00 h: exàmens de matemàtiques i de ciències naturals o de tecnologia (durada d’una hora per a cada examen, i màxim de dues hores per a tota la prova).

Material que es pot utilitzar durant la prova:

 • Es permet l’ús de calculadora científica, però no de gràfics ni programable.
 • No es poden usar telèfons mòbils ni aparells de telecomunicacions.
 • Si l’aspirant vol, pot fer ús de regle, escaire, cartabó i compàs.
 • L’examen s’ha de presentar escrit amb tinta, en cap cas es pot respondre a llapis.
 • No es pot entrar a l’examen amb texts o documents escrits.
 • En el cas de ser necessari haver d’usar taules per resoldre algun examen, les facilitaran els examinadors

Per realitzar la prova és requisit presentar el DNI.

 

Grau superior - Ciències i Tecnologia

Llista definitiva

Llista provisional

Annex documentació per prova

Calendari de realització de la prova

 • Dia 10 de maig de 2017:
  • 16.00 h: inici de la prova amb els exàmens de llengua castellana i de llengua catalana (durada màxima d’una hora per a cada examen).
  • 18.30 h: examen de llengua estrangera de la part comuna (durada màxima d’una hora).
 • Dia 11 de maig de 2017:
  • 16.00 h: exàmens de la part específica (durada màxima d’una hora i mitja per a cada examen)

Material que es pot utilitzar durant la prova:

 • Es permet l’ús de calculadora científica, però no de gràfics ni programable.
 • No es poden usar telèfons mòbils ni aparells de telecomunicacions.
 • Si l’aspirant vol, pot fer ús de regle, escaire, cartabó i compàs.
 • L’examen s’ha de presentar escrit amb tinta, en cap cas es pot respondre a llapis, excepte la matèria de dibuix tècnic.
 • No es pot entrar a l’examen amb texts o documents escrits.
 • En el cas que sigui necessari usar taules per resoldre algun examen, les facilitaran els examinadors

Per realitzar la prova és requisit presentar el DNI. Les persones amb qualque exempció condicionada hauran de lliurar a la comissió avaluadora el document pedent el primer dia de la prova abans d’entrar a examinar-se.

17_03_22 dones

El dia 25 de novembre era el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les dones i dia 8 de març el Dia Internacional de la dona.  La nostra associació d’estudiants va preparar un acte per celebrar i reivindicar el paper de la...

Actes de dia 25N i 8M. Associació Estudiants

El dia 25 de novembre era el Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència contra les dones i dia 8 de març el Dia Internacional de la dona.

 La nostra associació d’estudiants va preparar un acte per celebrar i reivindicar el paper de la dona dins la història i un altre per manifestar la seva total rebutja cap a qualsevol tipus de violència envers les dones.

  Llegir més

corte ingles

Els alumnes de primer i segon de Grau Mitjà en Activitats Comercials conegueren de la mà del responsable de Comunicació i Màrqueting de El Corte Inglés a Mallorca, Toni Sànchez, l’estratègia comercial dels grans magatzems.

Visita a El Corte Inglés. Comerç

Els alumnes de primer i segon de Grau Mitjà en Activitats Comercials conegueren de la mà del responsable de Comunicació i Màrqueting de El Corte Inglés a Mallorca, Toni Sànchez, l’estratègia comercial dels grans magatzems.

Llegir més

Aneu a la barra d'eines