Geografia i Història

CUBELLS PASCUAL, MARGALIDA
Cap departament

Dilluns 8:55

GELABERT OLIVER, MARIA
Tutoria 4t ESO D

Dimecres 11:15

GRIMALT ROSSELLÓ, PEDRO
 

Dilluns 12:10

LUNA BUADES, MARGARITA
 

Dijous 12:10

PONS BALAGUER, FCA. M.
Tutoria 3r ESO E

Dilluns 8:55

Notícies del Departament

son coletes-1

Els passats 18 i 19 de novembre els cinc grups de 4t d’ESO de l’IES Manacor visitàrem l’excavació que s’està portant a terme a la fossa comuna de la Guerra Civil al cementiri de Son Coletes (a Manacor).

Visita a Son Coletes

Els passats 18 i 19 de novembre els cinc grups de 4t d’ESO de l’IES Manacor visitàrem l’excavació que s’està portant a terme a la fossa comuna de la Guerra Civil al cementiri de Son Coletes (a Manacor). Llegir més

sa llotja

Els alumnes d’Història de l’Art com cada curs han participat a la sortida de l’arquitectura gòtica a Ciutat. Hem visitat, Santa Eulàlia, la Seu, la Llotja, molt representatius del gòtic català. Els permet directament visualitzar i aprendre el que hem explicat a classe. Com...

Sortida Gòtic

Els alumnes d’Història de l’Art com cada curs han participat a la sortida de l’arquitectura gòtica a Ciutat.

Sortida gòtic

Hem visitat, Santa Eulàlia, la Seu, la Llotja, molt representatius del gòtic català.

Els permet directament visualitzar i aprendre el que hem explicat a classe. Com cada any han disfrutat de fer aquesta sortida.

sortida gotic-2

Com cada curs amb els alumnes d’Història de l’Art de 2n de batxiller, visitam a Palma monuments representatius de l’arquitectura gòtica: la Seu, Santa Eulàlia, sa Llotja. La sortida va ser tot un èxit i ens ho passàrem molt bé.

Arquitectura gòtica. 2n Batxillerat

Com cada curs amb els alumnes d’Història de l’Art de 2n de batxiller, visitam a Palma monuments representatius de l’arquitectura gòtica: la Seu, Santa Eulàlia, sa Llotja.

La sortida va ser tot un èxit i ens ho passàrem molt bé.

sortida gotic-2

sortida gotic-3
sortida gotic-1
art

SORTIDA ART GÒTIC  A PALMA. El passat 8 de febrer com cada curs, amb els alumnes d’Història de l’Art, feim la visita de d’art gòtic a Palma, podem veure en directe tots aquells continguts que treballam a classe i que els alumnes puguin veure,...

Sortides Història d’Art i Grec

SORTIDA ART GÒTIC  A PALMA.

El passat 8 de febrer com cada curs, amb els alumnes d’Història de l’Art, feim la visita de d’art gòtic a Palma, podem veure en directe tots aquells continguts que treballam a classe i que els alumnes puguin veure, apreciar i valorar aquest estil artístic que arriba a Mallorca amb la conquesta de Jaume I: visitam l’Església de Santa Eulàlia, La Seu i la Llotja, arquitectura molt representativa de l’estil gòtic català.

PHOTO-2019-03-25-12-59-29
PHOTO-2019-03-25-12-59-29(1)

SORTIDA A L’EXPOSICIÓ “AGON”

El passat dijous 21 de març els alumnes de batxillerat de les assignatures de Grec i d’Història de l’Art, acompanyats per les seves professores Francesca Maria Pons i Antònia Soler, feren una sortida a Palma per visitar l’exposició “AGON: la competició al món grec”, al centre de cultura Caixafòrum, ubicat al Gran Hotel.

Repartida en dues plantes, la mostra comprenia tot tipus d’objectes de la vida quotidiana que il·lustraven l’esperit competitiu dels grecs en tots els àmbits, com ara militar, literari, esportiu, etc. Hi havia ceràmica grega amb escenes de coronació de poetes, de victòries militars, escenes de pugilat, estàtues de marbre del Pentèlic de grans dimensions, esteles funeràries, joies d’or i altres metalls preciosos al costat de camafeus, segells i altres objectes de bijuteria, etc.

Es tracta d’una molt bona oportunitat per apreciar al natural totes aquelles il·lustracions que els alumnes coneixen tan sols a partir de fotografies dels seus manuals o per les explicacions de les seves professores, a més les peces provenen d’una institució de gran prestigi com és el British Museum.

PHOTO-2019-03-25-13-00-37
PHOTO-2019-03-25-12-59-48
Aneu a la barra d'eines