Ciències Naturals

BAUÇA GARCIAS, FRANCESCA
Substitut: VICENS SIQUIER, M.ANGEL
Coord. Convivència
Tutoria 1r ESO B

Dimecres 9:50

LLULL DARDER, CRISTINA
Coordinació Medi Ambient

Dilluns 8:55

OLIVER FERRIOL, MARIA MAGDALENA
Substitut: FERRER LLABRES, ANTÒNIA
Tutoria 1r ESO B

Divendres 9:50

SALVA PICO, CATALINA
Cap departament

Divendres 8:55

SAMPOL SABATER , ANTÒNIA MARIA
Tutoria 3r ESO B

Divendres 11:15

Notícies del Departament

I Concurs relats Ciència Ficció (2)

El passat divendres dia 30 d’abril tingué lloc l’entrega de premis del I Concurs de relats de Ciència-Ficció organitzat pels departaments de Física i Química i Biologia i Geologia de l’IES MANACOR.  

Relats guanyadors. Concurs Ciència-Ficció

El passat divendres dia 30 d’abril tingué lloc l’entrega de premis del I Concurs de relats de Ciència-Ficció organitzat pels departaments de Física i Química i Biologia i Geologia de l’IES MANACOR.

Relat guanyador Categoria A

Relat guanyador Categoria B

 

I Concurs relats Ciència Ficció

El passat divendres dia 30 d’abril tingué lloc l’entrega de premis del I Concurs de relats de Ciència-Ficció organitzat pels departaments de Física i Química i Biologia i Geologia de l’IES MANACOR. Els guanyadors de la categoria A foren: En les setmanes vinents podreu...

I Concurs Relats Ciència-Ficció

El passat divendres dia 30 d’abril tingué lloc l’entrega de premis del I Concurs de relats de Ciència-Ficció organitzat pels departaments de Física i Química i Biologia i Geologia de l’IES MANACOR.

Els guanyadors de la categoria A foren:

ciencia-ficcio-31r classificat: Antònia Barceló, Laia Massana, Maria Caldés, Toni Salas, Caterina Font i Martí Llull amb el relat “A mil anys llum de la Terra”

ciencia-ficcio-12n classificat fou Elizabeth Massot Reinoso amb el relat “Colapso tecnológico”

ciencia ficcio-5
 
El guanyador en la categoria B fou:
  • Cosme Adrover Mascaró amb el relat “Guerra dels monstres”

En les setmanes vinents podreu llegir les històries guanyadores a la pàgina web del centre.

Enhorabona a tots!

Concurs video notícies

La Comissió de Mediambient , amb la col·laboració dels departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES. L’objectiu és adonar-se dels problemes medioambientals que hi ha al voltant nostre...

Guanyadors Concurs Natura en Acció 2021

La Comissió de Mediambient , amb la col·laboració dels departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES.

L’objectiu és adonar-se dels problemes medioambientals que hi ha al voltant nostre i quines mesures correctives es podrien fer per minvar els seus efectes.

La Comissió de Mediambient ha entregat els diplomes i vals de regal als guanyadors del concurs de Natura en Acció XXII d’aquest any 2021.

L’acte d’entrega s’ha realitzat al hall de l’IES Manacor.

Els alumnes guanyadors presents a l’acte són Tonina Galmés, Alícia Díaz i Joan Haggeneier (4rt ESO C), Clara Isern i Biel Roca (1r batxillerat A).

Altres guanyadors, però no han pogut estar presents a l’acte són Coral López, Nadia Oulhri i Anastasiya Melnyk ( 2n ESO C)

Videonotícies

Els participants a aquest concurs varen haver de fer una videonotícia plantejant un problema medioambiental que ocorre a les Illes Balears i una possible solució real.

Aquí teniu els videos guanyadors:

2n ESO. Coral López, Nadia Oulhri i Anastasiya Melnyk

4t ESO. Tonina Galmés, Alícia Díaz i Joan Haggeneier

1r Batx. Clara Isern i Biel Roca

 

Des de la comissió de mediambient, volíem donar les gràcies als departaments de castellà, català i llengües estrangeres, els quals es varen implicar activament en aquest projecte.

Finalment, donar les gràcies tant al centre com l’AMIPA, per fer possible el concurs de Natura en Acció XXII

 

Treball de Camp Cap Salines

El passat 31 de març, coincidint amb el darrer dia de trimestre, el grup de 1r de batxillerat internacional de l’itinerari de la salut anaren a fer treball de camp al Cap Salines per estudiar la biodiversitat de la zona. És una sortida molt...

Treball de Camp a Cap Salines

El passat 31 de març, coincidint amb el darrer dia de trimestre, el grup de 1r de batxillerat internacional de l’itinerari de la salut anaren a fer treball de camp al Cap Salines per estudiar la biodiversitat de la zona.

És una sortida molt útil per preparar les investigacions que requereix el nivell d’aquest batxillerat.

 Cap Salines

Una vegada acabada la tasca feren una caminada fins al Caragol amb bany inclòs, per als més atrevits.

El dia acompanyà amb escreix i fou una bona manera d’iniciar les vacances de Pasqua.

11 febrer

Dia 11 de febrer del 2021, és el dia que se celebra el Dia de la Dona i la Nina Científica. Per poder-ho celebrar, el departament de biologia i geologia ha convidat a fer una xerrada virtual a la científica Andrea Costa , membre...

Dia de la dona científica

Dia 11 de febrer del 2021, és el dia que se celebra el Dia de la Dona i la Nina Científica.

xerrada dona i ciència

Per poder-ho celebrar, el departament de biologia i geologia ha convidat a fer una xerrada virtual a la científica Andrea Costa , membre del grup de recerca de nutrigenòmica i obesitat (NUO) de la Universitat de les Illes Balears.

En aquesta xerrada, ens ha explicat la seva carrera professional però també el seu caire més personal a partir de les seves experiències com a científica.

D’aquesta manera, Andrea Costa ha permès visibilitzar que hi ha dones fent ciència .

Els alumnes que han pogut escoltar aquesta xerrada virtual han estat alumnes de 4rt ESO en la matèria de cultura científica, però també alumnes de 1r de batxillerat i 2n de batxillerat que estan cursant biologia.

Concurs video notícies

La Comissió de Mediambient , en la col·laboració amb els departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES. Els alumnes han d’elaborar una vídeonotícia de màxim 1-1,5 minuts per...

Concurs Natura en Acció 2021

La Comissió de Mediambient , en la col·laboració amb els departaments de català, castellà ,llengües estrangeres i biologia, ha posat en marxa el CONCURS NATURA en ACCIÓ 2021 amb el nom de VIDEONOTÍCIES.

Els alumnes han d’elaborar una vídeonotícia de màxim 1-1,5 minuts per transmetre una problemàtica medioambiental que té lloc a les Illes Balears i quina solució real es pot dur a terme.

La data màxima d’entrega és dia 24 de febrer.

Pot participar-hi grups màxims de 3 alumnes, PERÒ SEMPRE COMPLINT LES RESTRICCIONS COVID POSADES PEL GOVERN DE LES ILLES BALEARS. Si aquestes restriccions no es duen a terme, no es valorarà el treball .

L’objectiu és adonar-se dels problemes medioambientals que hi ha al voltant nostre i quines mesures correctives es podrien fer per minvar els seus efectes.

concurs videonotícies

Aneu a la barra d'eines