Visita a Son Coletes

Visita a Son Coletes

Els passats 18 i 19 de novembre els cinc grups de 4t d’ESO de l’IES Manacor visitàrem l’excavació que s’està portant a terme a la fossa comuna de la Guerra Civil al cementiri de Son Coletes (a Manacor).
son coletes-1La visita es va iniciar amb una introducció de l’historiador manacorí Antoni Tugores, qui ens posà en context l’existència de la fossa comuna, explicant com s’havien arribat a cometre els assassinats de centerars de mallorquins i mallorquines a Manacor en el marc de la repressió franquista.

son coletes-2Després els arqueòlegs i les antropòlogues ens explicaren els procediments que segueixen per a l’excavació i la identificació de les víctimes del franquisme.

Finalment també ens mostraren els diferents materials (objectes personals) que s’havien trobat en les excavacions i la informació històrica i per a la identificació de les víctimes que se n’havia pogut extreure.

son coletes-3Va ser una visita molt completa, la qual ens va permetre acabar de fer memòria d’un moment negre i crucial de la nostra història recent i també conèixer el funcionament de les investigacions científiques que porten a terme tan historiadors, com arqueòlegs i antropòlegs.

Tota una lliçó de la nostra història més propera i explicada per especialistes.