I el curs que ve què…?
Tens dubtes de quin camí vols seguir en acabar aquest curs? Tens moltes oportunitats per atendre xerrades informatives que oferim no només a l’institut, sinó també a través de sessions informatives online de la UIB i altres universitats. A continuació et presentam algunes de les propostes que potser t’ajudin a prendre una decisió encertada
Estic cursant 4t d’ESO: Què podré fer?
Per ajudar-te a decidir, a més de les activitats de tutoria, la orientadora del centre ofereix sessions informatives a tots els grups de 4t que t’ajudaran a confeccionar un itinerari educatiu coherent amb les teves pròpies característiques. Aquestes xerrades es reforcen des de prefectura d’estudis amb xerrades específiques sobre les diferents modalitats de batxillerat i els diferents cicles formatius que es poden cursar a l’IES Manacor
Les següents xerrades et poden interessar:
- Doble Titulació Batxillerat Internacional/LOMCE: 29 de març a les 19:30 (online)
- Batxillerat LOMCE: Científic i Social Humanístic: 20 d’abril a les 19:30 (online).
- Sessió informativa Cicles Formatius:
I si estic cursant Batxillerat o un cicle formatiu?
A través de les tutories i les sessions amb la orientadora del centre et podem ajudar de forma individualitzada, però també hem programat les següents xerrades informatives que ben segur et poden interessar. A més,comptarem amb la visita d’alguns dels nostres ex-alumnes que ens explicaran com ha estat la seva experiència una vegada acabat el batxillerat o un cicle formatiu.
- Xerrada informativa de la UIB “Un camí, distintes direccions”: 22 de març a les 9:50. Dirigida a alumnes de 1r de Batxillerat i de 2n de Grau Mitjà.
- Xerrada informativa sobre les proves de PBAU: Dijous 25 de març a les 19:30h a càrrec de Jaume Rigo (Centre Universitari de Manacor) Dirigida a famílies i alumnes de l’IES Manacor.
- Format on line.
- Els alumnes rebran l’enllaç de la sessió MEET
- Xerrada informativa de la UIB “Directe a la universitat”: 31 de març a les 9:50. Dirigida a alumnes de 1r de Batxillerat i de 2n de Grau Superior.
- Activitats SERÀS UIB: https://seras.uib.cat/
Pàgina de la Universitat de les Illes Balears on trobaràs tot tipus de recursos dirigits a alumnes de totes les edats i també per a mares i pares. Les següents activitats es duran a terme durant el mes de març en horari d’horabaixa en format virtual.
- El meu fill o filla acaba l’ESO. Què pot fer? (pares i mares)
- La prova de batxillerat per a l’accés a la Universitat (PBAU) (pares i mares)
- Estàs ben informat de com funciona la PBAU? (alumnes)
- Jornades de Portes Obertes virtuals al campus universitari (alumnat)
- Les proves d’aptitud personal dels graus d’Educació Infantil i d’Educació Primària (PAP_Edu) (alumnat)
I si vull estudiar a l’estranger?
- El nostre centre participa en la Fira Universitària Internacional organitzada per SRT Recruitment Tours, per aquesta raó els nostres alumnes poden atendre al llarg del curs escolar als webinars, teaser classes i workshops que ofereixen universitats internacionals arreu del món. Us convidam a entrar a la pàgina web de l’organització i que visiteu les universitats o participeu en les activitats que més vos agradin.. SRT Recruitment Tours: https://srtfairs.com/webinars-landing/
- Estàs pensant en estudiar al Regne Unit? Si és que sí, la pàgina UCAS és un “MUST”. No perdis el temps i mira’t els terminis! . https://www.ucas.com/
- Enguany, la Universitat Internacional de Windesheim (Països Baixos) ens ha obert les portes i ens ha mostrat dos dels seus programes internacionals: International Business i Global Project and Change Management. Ens han semblat molt interessants!. https://www.windesheim.com/
- La Universitat Internacional Laba Valencia, està a punt d’obrir les seves portes a Espanya el proper curs 2021-2022. La cap d’admissions Elena Ballesteros ens va oferir una xerrada per explicar-nos en detall les característiques d’aquesta innovadora Universitat. https://labavalencia.net/en/home-en/
On em puc assessorar sobre les proves PBAU i l’admissió universitària?
A Manacor tenim l’oportunitat de rebre assessorament professional de la mà de Jaume Rigo al Centre Universitari de Manacor. Tota la informació necessària per realitzar les proves PBAU, com per a realitzar la preinscripció universitària la trobaràs al CUM on pots fer les teves consultes tan en horari de dematí com de tarda.
Com contactar amb el departament d’orientació del nostre centre?
Per demanar cita amb la orientadora ho pots fer a través del tutor/a o bé per correu electrònic: mfernandez@iesmanacor.cat.
Addicionalment, pots accedir al classroom d’orientació del teu nivell (ESO/Batxillerat/Cicles Formatius) on hi trobaràs recursos, enllaços i informació rellevant sobre aspectes d’orientació acadèmica:
- Test orientació acadèmica (GR)
- Recerca informació sobre estudis, professions, carreres,…
- Activitats d’autoconeixement i anàlisi personal (interessos professionals, perspectives laborals,…)
- Descobreix si tens el perfil per estudiar el grau que t’interessa
- Joc de preguntes i respostes: “Saps com funciona la PBAU?”
- Simulador per calcular les notes d’admissió PBAU
- Informació sobre les proves d’accés a Cicles Formatius
- I moltes altres coses!
Tallers d’Orientació
- Tallers específics impartits per professionals:
Aquests tallers es duen a terme dins l’horari lectiu i per realitzar-los comptam amb la presència de professionals de diferents àmbits: nutricionistes, psicòlegs, científics, etc. Enguany hem organitzat dos tallers a càrreg de Pau Femenies, psicòleg i que estan dirigits als alumnes de 4t d’ESO i 1r i 2n de Batxillerat.
- Taller d’orientació acadèmica i professional basada en els valors.
El taller proporciona eines que ajudaran als alumnes a fer certs exercicis d’introspecció, permetent-los així a conèixer-se millor i per tant, després fer millors eleccions. L’objectiu és ensenyar-los que signifiquen els valors i com es poden aprofitar d’ ells per a escollir un camí o un altre.
- Taller de gestió del temps i de les emocions.
Tant els alumnes de 1r de batxillerat com els de 2n han participat en aquest taller on s’han treballat aspectes tan importants com l’atenció i la concentració, la gestió del temps, la gestió emocional i el rendiment acadèmic entre d’altres.