L’IES Manacor amb el Refugiats

L’IES Manacor amb el Refugiats

L’IES MANACOR AMB ELS REFUGIATS

Dins del marc de la campanya solidària d’ajuda i conscienciació amb els refugiats que l’IES Manacor duu a terme aquest curs 2016/17, s’hi poden visitar dues exposicions cedides pel Fons Mallorquí de Solidaritat i Cooperació: “Sobreviure a l’Ocupació” i “Migracions i fronteres” fins al 20 de juny de 2017. Les exposicions romanen obertes a tot el públic, en horari de 11:00 a 13:00h els matins, i de 18:00 a 20:00h a les tardes.

refugiats-7

Sobreviure a l’Ocupació. Del 25 d’abril al 20 de juny de 2017. Aquesta exposició presenta una aproximació a la dramàtica realitat que pateix el poble palestí. Inclou una breu cronologia i cartografia dels esdeveniments històrics que han conduït a la situació actual i destaca aspectes com l’entramat de l’ocupació (el mur, els punts de control, els controls militars, l’annexió de terres), les dificultats de la vida sota l’ocupació, les violacions dels drets humans, l’expansió de les colònies jueves dins territori palestí, etc. i conclou amb referències a les accions que es duen a terme per denunciar la situació i reivindicar una solució pacífica i justa.

refugiats-6
refugiats-5

Migracions i fronteres. Del 22 de maig al 20 de juny de 2017. Exposició (22 fotografies + 6 plafons informatius) de José Palazón que mostra la crua realitat dels migrants de diferents parts del món. En concret, de Grècia, Melilla, Calais (França) i Sudan, terres que es veuen especialment afectades avui en dia per moviments migratoris. El dret a sortir del propi país està reconegut per la Declaració Universal dels Drets Humans i és un component essencial de la llibertat humana i, com a tal, ha de ser salvaguardat. No obstant, existeix un discurs de criminalització i cada vegada augmenta la despesa per militaritzar les fronteres, el foment de polítiques de rebuig i expulsió, devolucions en calent, així com la signatura de tractats per externalitzar a tercers països el control migratori a canvi d’ajudes internacionals.

SONY DSC
SONY DSC
SONY DSC