Informàtica

 

ACUÑA ALLOZA, ALBERTO
Tutoria IFC21A

Dijous a les 11:15h

CRESPI CAPO, JOANA
Substitut: GARCÍAS PALLARÉS, APOL·LÒNIA
Tutoria IFC21D

Dimarts a les 11:15h

ESCUDERO QUESADA, ANA MARIA
 

Divendres a les 18:15h

GAIA PASCUAL, MIQUEL
Cap departament
Tutoria IFC33B

Divendres a les 9:50h

GOMILA BARCELÓ, JAUME
Substitut: PERELLÓ GELABERT, JORDI
Coordinació TAC

Dimecres a les 11:15h

ISUSI FAGOAGA, VIOLETA LUCIA
 

Dilluns a les 12:10h

MARTINEZ CARRASCO-MUÑOZ, JOAQUIN
 

Dijous a les 11:15h

MAS GUTIÉRREZ, ANTONI
Coordinació Arxipèlag

Dilluns a les 9:50h

MORAGUES GALMÉS, ANTONI
Tutoria IFC31B
Coordinació IEDIB

Divendres a les 12:10h

NICOLAU SEGUÍ, ANTONI
Tutoria IFC21C

Dilluns a les 18:15h

NIGORRA GAYÀ, JOAN
 

Divendres a les 9:50h

PROHENS GALMÉS, PERE
Tutoria IFC33A

Dimarts a les 15:55h

RAMIREZ DURAN, ANTONI
Coordinació Skills
Coordinació Web/TAC

Dilluns; 12:10h

VIVES CLOQUELL, SEBASTIÀ
Tutoria IFC31A

Dilluns a les 16:50h

SORELL ADROVER, CRISTINA
Substitut: CAMPS COBRERA, CARLOS
Cap d’estudis adjunt FP

Dimarts a les 12:10h

TAULER LLULL, CATALINA
Tutoria IFC21B

Dijous a les 13:05h

Cicles Formatius d’Informàtica.

CFGM SMX

Cicle Formatiu de Grau Mitjà Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX).

Més Info.

CFGS ASIX

Cicle Formatiu de Grau Superior Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX).

Més Info.

CFGS DAW

Cicle Formatiu de Grau Superior Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW).

Més Info.

Notícies del Departament

Veure més imatges

Els dies 13 i 14 de maig va tenir lloc a l’IES Manacor la competició del BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes. Els BalearSkills és una competició autonòmica on participen alumnes dels diferents centres...

Guanyadors BalearSkills 2021 Informàtica

Els dies 13 i 14 de maig va tenir lloc a l’IES Manacor la competició del BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes.

Els BalearSkills és una competició autonòmica on participen alumnes dels diferents centres educatius de Formació Professional de les Illes Balears.

Els alumnes de l’IES Manacor, David Christian Sansó Galo del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web i Adrian Cuevas De la Cruz del cicle de grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, es varen proclamar guanyadors respectivament en les modalitats de Desenvolupament Web i Administració de Xarxes.


Al llarg de les diferents fases i proves de la competició els alumnes varen posar en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg del cicle formatiu, i aplicar les capacitats professionals en l’anàlisi, disseny i implementació de productes i infraestructures informàtiques a partir d’un supòsit o situació real.

Els participants foren avaluats per un Jurat Professional format per diferents experts del sector de la Informàtica i de les noves tecnologies.

Els dos alumnes guanyadors de cada modalitat seran els representants balears a la competició nacional SpainSkills que es celebrarà el desembre de 2021 a Madrid.

Des de l’IES Manacor volem agrair tota la col·laboració rebuda per part dels diferents patrocinadors de l’esdeveniment i empreses FCT col·laboradores (Soluciones Corporativas IP SL, DonDominio, Conecta Balear, GSBIT – Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies-, ASBAPRIN – Associació Balear de Professors d’Informàtica-, Beep Manacor, PcBox Manacor, ClickEnNet, Limit Tecnologies, 3digits) i felicitar pel gran esforç i resultats obtinguts als nostres alumnes participants.

Molta sort als Spainskills!!!

balear skills(2)

Els dies 13 i 14 de maig es duran a terme a l’IES Manacor les competicions dels BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes. Els alumnes David Christian Sansó Galo del cicle formatiu de grau...

Balear Skills 2021 a l’IES Manacor

Els dies 13 i 14 de maig es duran a terme a l’IES Manacor les competicions dels BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes.

SANSO_GALO_DAVID_CHRISTIANEls alumnes David Christian Sansó Galo del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web i Adrian Cuevas De la Cruz del cicle de grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa seran els representants de l’IES Manacor en aquesta competició.

Al llarg de les diferents fases i proves de la competició els alumnes hauran de posar en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg del cicle formatiu, i aplicar les capacitats professionals en l’anàlisi, disseny i implementació de productes i infraestructures informàtiques a partir d’un supòsit o situació real.

Els participants seran avaluats per un Jurat Professional format per diferents experts del sector de la Informàtica i de les noves tecnologies.

La competició es durà a terme a l’Aula Magna de l’IES Manacor durant el dijous 13 (de 8.00 h a 20.00 h) i el divendres 14 de maig (de 9:00 a 12:30 h).

La competició estarà oberta al públic amb aforament limitat.

ADRIÁN_CUEVAS DE LA_CRUZEls BalearSkills és una competició autonòmica on participen alumnes dels diferents centres educatius de Formació Professional de les Illes Balears. Els guanyadors de cada modalitat seran els representants balears a la competició nacional SpainSkills que es celebrarà el desembre de 2021 a Madrid.

Des de l’IES Manacor volem agrair tota la col·laboració rebuda per part dels diferents patrocinadors de l’esdeveniment i empreses FCT col·laboradores (Soluciones Corporativas IP SL, DonDominio, Conecta Balear, GSBIT – Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies-, ASBAPRIN – Associació Balear de Professors d’Informàtica-, Beep Manacor, PcBox Manacor, ClickEnNet, Limit Tecnologies, 3Digits) i desitjar molta sort als nostres alumnes participants.

Web de la DGFP sobre els BalearSkill

Robòtica a l'IES Manacor

Robòtica a l’IES Manacor

 

 

Els alumnes d’Informàtica de 1r batxillerat D estan practicant la lògica de la programació mitjançant l’ús de robots mBot. Alguns dels reptes que ha de superar el petit robot mBot consisteixen en el seguiment de línies, la detecció d’obstacles, els moviments en cercles, etc.

Mitjançant la programació d’un dispositiu físic com és un robot, els alumnes veuen com les instruccions programades mitjançant el llenguatge de programació per blocs SCRATCH tenen una interpretació en el món físic real.

A més, aquestes activitats ajuden als alumnes a entendre des d’un vessant pràctic els diferents sensors i actuadors d’un robot com per exemple: el sensor d’ultrasons, els servo-motors, els llums LEDs o el sensor d’infrarojos.

ROBOTICA_3

ROBOTICA_2

ROBOTICA_1

IMG_0116

El grup de 2n del grau superior de Sistemes Informàtics en Xarxa va visitar les noves instal·lacions, en polígon de Manacor, de Soluciones Corporativas IP. A aquest grup pertanyen les marques DonDominio i ConectaBalear. DonDominio és un proveïdor de serveis d’Internet i ConectaBalear és un operador...

Visita a ConectaBalear

El grup de 2n del grau superior de Sistemes Informàtics en Xarxa va visitar les noves instal·lacions, en polígon de Manacor, de Soluciones Corporativas IP. A aquest grup pertanyen les marques DonDominio i ConectaBalear. DonDominio és un proveïdor de serveis d’Internet i ConectaBalear és un operador de telecomunicacions que proporciona accés a Internet, tant per mitjà de fibra òptica com per connexions sense fils on no hi arriba la fibra, a Mallorca i Eivissa.

IMG_0114

IMG_0116
Els alumnes varen realitzar un recorregut guiat visitant el centre de comunicacions, el centre de dades, la torre de telecomunicacions amb les antenes dels radioenllaços i varen rebre una explicació, en la seva aula de formació, aprofundint en les tecnologies que utilitzen i en aspectes més organitzatius.

En paraules del professor Antoni Moragues:

“En aquesta visita hem tengut l’oportunitat de analitzar les mesures que es poden prendre per a obtenir una l’alta disponibilitat.
Tot i que hem disfrutat molt de la visita a les seves modernes instal·lacions el que més ens ha agradat ha estat el tracte que ens han donat i els valors i ganes de fer feina que transmeten.
Esperam tornar l’any que ve. Moltes gràcies @dondominio i @conectabalear!! “

IMG_0117

IMG_0118

IMG_0115

IMG_0120

creences limitants1

Els passats dies 19 i 26 de març els alumnes de 2n de Batxillerat i 4t d’ESO assistiren a una conferencia titulada “Creences limitants. I per que no? “ impartida per les nostres professores: Cristina Sorell del departament d’informàtica i Magdalena Duran del departament...

Creences Limitants. I per què no…?

Els passats dies 19 i 26 de març els alumnes de 2n de Batxillerat i 4t d’ESO assistiren a una conferencia titulada “Creences limitants. I per que no? “ impartida per les nostres professores: Cristina Sorell del departament d’informàtica i Magdalena Duran del departament d’automoció.

Llegir més

IMA_INF_6

En Xisco Ros és ex-alumne de l’Institut que un dia a Manacor fou conegut com «S`Industrial», així ho recorda quan es dirigeix al nostres alumnes del cicle superior d’Administració de Sistemes Informàtics i de Desenvolupament d’Aplicacions Web i del cicle de grau mitjà de...

Xerrada d’emprenedoria de SAV Serveis Informàtics

En Xisco Ros és ex-alumne de l’Institut que un dia a Manacor fou conegut com «S`Industrial», així ho recorda quan es dirigeix al nostres alumnes del cicle superior d’Administració de Sistemes Informàtics i de Desenvolupament d’Aplicacions Web i del cicle de grau mitjà de Sistemes Microinformàtics.

Llegir més

Aneu a la barra d'eines