Informàtica

CRESPI CAPO, JOANA
Substitut: GARCIAS PALLARÉS, APOL·LÒNIA
Tutoria IFC21D

Divendres 8:55

ESCUDERO QUESADA, ANA MARIA
Substitut: CAÑELLAS FRADE, CARLOS
 

Dimecres 15:55

GAIA PASCUAL, MIQUEL
Cap departament
Tutoria IFC33B

Dijous 11:15

GALMES RIERA, JUAN
Tutoria IFC21A

Dilluns 11:15

GOMILA BARCELO, JAUME
 

Dimecres 16:50

MARTINEZ CARRASCO-MUÑOZ, JOAQUIN
 

Dijous 12:10

MAS GUTIÉRREZ, ANTONI
Coordinació Arxipèlag

Dijous 8:55

MORAGUES GALMÉS, ANTONI
Tutoria IFC31B
Coordinació IEDIB

Dimecres 9:50

NICOLAU SEGUÍ, ANTONI
Tutoria IFC21C

Dilluns 15:55

NIGORRA GAYÀ, JOAN
 

Divendres 16:50

PONS ALOMAR, ERNEST
Tutoria IFC31A

Dimarts 16:50

PROHENS GALMÉS, PERE
 

Divendres 11:15

RAMIREZ DURAN, ANTONI
Coordinació Skills
Coordinació Web

Dijous 12:10

SORELL ADROVER, CRISTINA
Tutoria IFC33A

Dimarts 12:10

TAULER LLULL, CATALINA
Tutoria IFC21B

Dimecres 15:00

Cicles Formatius d’Informàtica.

CFGM SMX

Cicle Formatiu de Grau Mitjà Sistemes Microinformàtics i Xarxes (SMX).

Més Info.

CFGS ASIX

Cicle Formatiu de Grau Superior Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa (ASIX).

Més Info.

CFGS DAW

Cicle Formatiu de Grau Superior Desenvolupament d’Aplicacions Web (DAW).

Més Info.

Notícies del Departament

Veure més imatges

El passat dimecres 11 de maig 2022 a les 20h a l’Aula Manga de l’IES Manacor va tenir lloc un emotiu i sentit acte de reconeixement als dos alumnes de l’IES Manacor premiats als SpainSkills 2022. Els alumnes David Christian Sansó i Adrià Cuevas...

Acte Reconeixement Spainskills

El passat dimecres 11 de maig 2022 a les 20h a l’Aula Manga de l’IES Manacor va tenir lloc un emotiu i sentit acte de reconeixement als dos alumnes de l’IES Manacor premiats als SpainSkills 2022. Els alumnes David Christian Sansó i Adrià Cuevas varen aconseguir les medalles de plata a les respectives competicions de Desenvolupament Web, i Administració de Sistemes i Xarxes a la competició nacional de la Formació Professional celebrada en el mes de març a Madrid.

spainskills-4L’acte va comptar amb l’assistència de les famílies dels alumnes, diferents autoritats i representants d’institucions educatives (el batle de Manacor -Sr. Miquel Oliver Gomila-, el director general de FP – Sr. Antoni Baos Relucio-, el director del centre IES Manacor -Sr. Miquel Amengual Gayà-, la cap d’estudis de FP de l’IES Manacor – Sra. Maria Àngels Fuster Riera– i el responsable del Centre Universitari de Manacor – Sr. Jaume Rigo Matheu-), així com el coordinador balear de l’skill de Desenvolupament Web -Sr. Antoni Ramírez Duran-, els tutors dels alumnes -Sr. Miquel Gaià Pasqual i Sr. Antoni Moragues Galmés– i la resta del professorat del departament d’Informàtica de l’IES Manacor.

spainskills-3Després d’una sèrie de parlaments de les diferents autoritats i familiars, el visionat d’un vídeo explicatiu il·lustrant els èxits i vivències dels alumnes tan a la competició autonòmica BalearSkills 2021 com a la nacional SpainSkills 2022, es va procedir a fer entrega d’uns guardons de reconeixement de mèrits als dos alumnes. L’acte acabà amb un petit refrigeri i nombroses fotografies al photocall.

Enhorabona i gràcies Christian i Adrià!

 

 

SpainSkills 2022

2 Plates als SpainSkills per alumnes de l’IES Manacor. Del 21 al 24 de març de 2022 es va celebrar la competició nacional SpainSkills 2022 al pavelló d’IFEMA de Madrid. Spainskills és una competició nacional de proves pràctiques on més de 450 alumnes de...

SpainSkills 2022 Informàtica

2 Plates als SpainSkills per alumnes de l’IES Manacor.

Del 21 al 24 de març de 2022 es va celebrar la competició nacional SpainSkills 2022 al pavelló d’IFEMA de Madrid. Spainskills és una competició nacional de proves pràctiques on més de 450 alumnes de Formació Professional de totes les comunitats autònomes demostren els coneixements i destreses adquirits durant les classes als centres educatius i a l’empresa durant el seu període de FCT (Formació en Centre de Treball).

spainskills-4La delegació de les Illes Balears va estar formada per un total de 53 persones entre competidors, tutors, coordinadors, caps d’equip i representants de la Direcció General de Formació Professional i Ensenyaments Artístics Superiors. En total hi han participat 17 alumnes en representació de 10 centres de les Balears que imparteixen FP: 9 de Mallorca i 1 de Menorca.

spainskills-2Dos alumnes de l’IES Manacor, Adrián Cuevas de la Cruz en la categoria  d’Administració de Sistemas en Xarxa i David Christian Sansó en Desenvolupament Web, ambdós representant les Illes Balears varen aconseguir la medalla de plata als SpainSkills 2022.

Aquestes competicions tenen com a finalitat promocionar, potenciar i fer difusió de la formació professional, així com impulsar aquests estudis i difondre les bones pràctiques dels alumnes als centres educatius i a la societat en general.

Enhorabona als participants!

 

Enllaços d’interès:

piano arduino

Electrònica i Música

Els alumnes de 2n de Batxillerat D, M.Magdalena Cerdà i Salvador Mascaró, a les classes d’Informàtica han dissenyat i programat un petit piano mitjançant l’ús de components electrònics (resistències, botons, altaveu piezoelèctric i una placa Arduino).

En aquesta activitat els alumnes posen en pràctica el principi físic de l’escala de resistències per a detectar quina tecla del piano s’està pitjant i així fer vibrar el piezoelèctric amb una determinada freqüència.

Veure més imatges

Els dies 13 i 14 de maig va tenir lloc a l’IES Manacor la competició del BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes. Els BalearSkills és una competició autonòmica on participen alumnes dels diferents centres...

Guanyadors BalearSkills 2021 Informàtica

Els dies 13 i 14 de maig va tenir lloc a l’IES Manacor la competició del BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes.

Els BalearSkills és una competició autonòmica on participen alumnes dels diferents centres educatius de Formació Professional de les Illes Balears.

Els alumnes de l’IES Manacor, David Christian Sansó Galo del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web i Adrian Cuevas De la Cruz del cicle de grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa, es varen proclamar guanyadors respectivament en les modalitats de Desenvolupament Web i Administració de Xarxes.


Al llarg de les diferents fases i proves de la competició els alumnes varen posar en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg del cicle formatiu, i aplicar les capacitats professionals en l’anàlisi, disseny i implementació de productes i infraestructures informàtiques a partir d’un supòsit o situació real.

Els participants foren avaluats per un Jurat Professional format per diferents experts del sector de la Informàtica i de les noves tecnologies.

Els dos alumnes guanyadors de cada modalitat seran els representants balears a la competició nacional SpainSkills que es celebrarà el desembre de 2021 a Madrid.

Des de l’IES Manacor volem agrair tota la col·laboració rebuda per part dels diferents patrocinadors de l’esdeveniment i empreses FCT col·laboradores (Soluciones Corporativas IP SL, DonDominio, Conecta Balear, GSBIT – Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies-, ASBAPRIN – Associació Balear de Professors d’Informàtica-, Beep Manacor, PcBox Manacor, ClickEnNet, Limit Tecnologies, 3digits) i felicitar pel gran esforç i resultats obtinguts als nostres alumnes participants.

Molta sort als Spainskills!!!

balear skills(2)

Els dies 13 i 14 de maig es duran a terme a l’IES Manacor les competicions dels BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes. Els alumnes David Christian Sansó Galo del cicle formatiu de grau...

Balear Skills 2021 a l’IES Manacor

Els dies 13 i 14 de maig es duran a terme a l’IES Manacor les competicions dels BalearSkills en les dues modalitats de la família professional d’Informàtica: Disseny Web i Administració de Xarxes.

SANSO_GALO_DAVID_CHRISTIANEls alumnes David Christian Sansó Galo del cicle formatiu de grau superior Desenvolupament d’Aplicacions Web i Adrian Cuevas De la Cruz del cicle de grau superior d’Administració de Sistemes Informàtics en Xarxa seran els representants de l’IES Manacor en aquesta competició.

Al llarg de les diferents fases i proves de la competició els alumnes hauran de posar en pràctica tots els coneixements adquirits al llarg del cicle formatiu, i aplicar les capacitats professionals en l’anàlisi, disseny i implementació de productes i infraestructures informàtiques a partir d’un supòsit o situació real.

Els participants seran avaluats per un Jurat Professional format per diferents experts del sector de la Informàtica i de les noves tecnologies.

La competició es durà a terme a l’Aula Magna de l’IES Manacor durant el dijous 13 (de 8.00 h a 20.00 h) i el divendres 14 de maig (de 9:00 a 12:30 h).

La competició estarà oberta al públic amb aforament limitat.

ADRIÁN_CUEVAS DE LA_CRUZEls BalearSkills és una competició autonòmica on participen alumnes dels diferents centres educatius de Formació Professional de les Illes Balears. Els guanyadors de cada modalitat seran els representants balears a la competició nacional SpainSkills que es celebrarà el desembre de 2021 a Madrid.

Des de l’IES Manacor volem agrair tota la col·laboració rebuda per part dels diferents patrocinadors de l’esdeveniment i empreses FCT col·laboradores (Soluciones Corporativas IP SL, DonDominio, Conecta Balear, GSBIT – Associació Balear de Software, Internet i Noves Tecnologies-, ASBAPRIN – Associació Balear de Professors d’Informàtica-, Beep Manacor, PcBox Manacor, ClickEnNet, Limit Tecnologies, 3Digits) i desitjar molta sort als nostres alumnes participants.

Web de la DGFP sobre els BalearSkill

Robòtica a l'IES Manacor

Robòtica a l’IES Manacor

 

 

Els alumnes d’Informàtica de 1r batxillerat D estan practicant la lògica de la programació mitjançant l’ús de robots mBot. Alguns dels reptes que ha de superar el petit robot mBot consisteixen en el seguiment de línies, la detecció d’obstacles, els moviments en cercles, etc.

Mitjançant la programació d’un dispositiu físic com és un robot, els alumnes veuen com les instruccions programades mitjançant el llenguatge de programació per blocs SCRATCH tenen una interpretació en el món físic real.

A més, aquestes activitats ajuden als alumnes a entendre des d’un vessant pràctic els diferents sensors i actuadors d’un robot com per exemple: el sensor d’ultrasons, els servo-motors, els llums LEDs o el sensor d’infrarojos.

ROBOTICA_3

ROBOTICA_2

ROBOTICA_1