Antònia Soler Castell de Bellver

III Edició de “MAREMAGNVUM”

DESTACADA PRESÈNCIA DE L’IES MANACOR A LA TERCERA EDICIÓ DE “MAREMAGNVM”

Antònia SolerEls passats dies 30, 31 de març i 1 i 2 d’abril es va celebrar a Palma i a altres indrets de l’illa la tercera edició de “Maremagnum”, unes jornades de cultura clàssica obertes a tothom. Fa poc més d’una setmana, el Centre Cultural la Misericòrdia es convertia en un autèntic Fòrum romà. Tots els visitants van poder experimentar amb la vestimenta, els jocs, l’arquitectura i el menjar de l’època. A banda d’aquestes activitats, s’havien organitzat també un seguit de conferències, visites guiades i demés, entre les quals estava programada la que va fer una professora de l’IES Manacor, Antònia Soler i Nicolau, doctora en Filologia Clàssica i especialista en mitologia i epigrafia.

Antònia Soler Castell de BellverEl dissabte 1 d’abril al matí, al Castell de Bellver, la dra. Soler va fer una conferència i visita guiada a la col·lecció Despuig, atès que ella ha estudiat i publicat el fons epigràfic que el cardenal Despuig va dur de Roma i va instal·lar a Raixa, que va ser el primer museu de Mallorca. Precisament en fer aquest estudi també va revisar a fons la biografia del personatge i fins i tot aconseguí aportar algunes dades noves, com ara on estava fixada la residència de Despuig a Roma, o també les dades detallades del trasllat de les col·leccions de Roma cap a Mallorca el 1798, entre d’altres.

Paula Fortesa recull premiTambé dins el marc de “Maremagnum”, el mateix dissabte a la tarda es feia entrega dels premis “BALLEIN, llança’t a escriure” de narrativa breu. Es tracta de la primera edició d’aquest concurs, que ha organitzat la recentment creada Plataforma d’Ensenyants de Llatí i Grec (PELAG), i que consistia en l’escriptura d’un relat original amb el tema “personatges clàssics de vacances a les Illes Balears”. El concurs anava dirigit a tots els estudiants de llatí, grec i cultura clàssica matriculats als centres de les Balears, distribuït per categories des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

Paula FortesaL’alumna Paula Forteza Primo, que cursa llatí i grec a l’IES Manacor, va resultar guanyadora amb un relat que feia arribar la deessa Venus a les costes mallorquines d’Es Trenc. La narració es publicarà a la pàgina web del centre i també a la pàgina de la Plataforma PELAG juntament amb les altres que han resultat guanyadores de les seves categories.