Llengües Clàssiques

Membres Departament Llengües Clàsiques

Soler Nicolau, Antònia

Dimecres, 08:55

Notícies del Departament

tardor poetica

CONFERÈNCIA DE LA PROFESSORA ANTÒNIA SOLER El passat divendres 24 de novembre la nostra professora de Llatí, Grec i Cultura Clàssica, Antònia Soler i Nicolau, doctora en Filologia Clàssica, va impartir la conferència «LÍRICS GRECS: L’ADOLESCÈNCIA DE LA BELLESA» a la Biblioteca Municipal de...

V Tardor Poètica

CONFERÈNCIA DE LA PROFESSORA ANTÒNIA SOLER

El passat divendres 24 de novembre la nostra professora de Llatí, Grec i Cultura Clàssica, Antònia Soler i Nicolau, doctora en Filologia Clàssica, va impartir la conferència «LÍRICS GRECS: L’ADOLESCÈNCIA DE LA BELLESA» a la Biblioteca Municipal de Manacor. Aquesta conferència estava emmarcada dins els actes culturals organitzats per l’Ajuntament de Manacor entre setembre i desembre sota el lema comú de V TARDOR POÈTICA.

Llegir més

baillen

Aquí tenim el relat de l’alumna de primer de batxillerat humanístic Paula Fortesa que va resultar guanyador als premis Ballein “Llança’t a escriure” 2017.

Relat guanyador dels premis Ballein 2017.

Aquí tenim el relat de l’alumna de primer de batxillerat humanístic Paula Fortesa que va resultar guanyador als premis Ballein “Llança’t a escriure” 2017. Llegir més

Antònia Soler Castell de Bellver

DESTACADA PRESÈNCIA DE L’IES MANACOR A LA TERCERA EDICIÓ DE “MAREMAGNVM” Els passats dies 30, 31 de març i 1 i 2 d’abril es va celebrar a Palma i a altres indrets de l’illa la tercera edició de “Maremagnum”, unes jornades de cultura clàssica...

III Edició de “MAREMAGNVUM”

DESTACADA PRESÈNCIA DE L’IES MANACOR A LA TERCERA EDICIÓ DE “MAREMAGNVM”

Antònia SolerEls passats dies 30, 31 de març i 1 i 2 d’abril es va celebrar a Palma i a altres indrets de l’illa la tercera edició de “Maremagnum”, unes jornades de cultura clàssica obertes a tothom. Fa poc més d’una setmana, el Centre Cultural la Misericòrdia es convertia en un autèntic Fòrum romà. Tots els visitants van poder experimentar amb la vestimenta, els jocs, l’arquitectura i el menjar de l’època. A banda d’aquestes activitats, s’havien organitzat també un seguit de conferències, visites guiades i demés, entre les quals estava programada la que va fer una professora de l’IES Manacor, Antònia Soler i Nicolau, doctora en Filologia Clàssica i especialista en mitologia i epigrafia.

Antònia Soler Castell de BellverEl dissabte 1 d’abril al matí, al Castell de Bellver, la dra. Soler va fer una conferència i visita guiada a la col·lecció Despuig, atès que ella ha estudiat i publicat el fons epigràfic que el cardenal Despuig va dur de Roma i va instal·lar a Raixa, que va ser el primer museu de Mallorca. Precisament en fer aquest estudi també va revisar a fons la biografia del personatge i fins i tot aconseguí aportar algunes dades noves, com ara on estava fixada la residència de Despuig a Roma, o també les dades detallades del trasllat de les col·leccions de Roma cap a Mallorca el 1798, entre d’altres.

Paula Fortesa recull premiTambé dins el marc de “Maremagnum”, el mateix dissabte a la tarda es feia entrega dels premis “BALLEIN, llança’t a escriure” de narrativa breu. Es tracta de la primera edició d’aquest concurs, que ha organitzat la recentment creada Plataforma d’Ensenyants de Llatí i Grec (PELAG), i que consistia en l’escriptura d’un relat original amb el tema “personatges clàssics de vacances a les Illes Balears”. El concurs anava dirigit a tots els estudiants de llatí, grec i cultura clàssica matriculats als centres de les Balears, distribuït per categories des de 3r d’ESO fins a 2n de Batxillerat.

Paula FortesaL’alumna Paula Forteza Primo, que cursa llatí i grec a l’IES Manacor, va resultar guanyadora amb un relat que feia arribar la deessa Venus a les costes mallorquines d’Es Trenc. La narració es publicarà a la pàgina web del centre i també a la pàgina de la Plataforma PELAG juntament amb les altres que han resultat guanyadores de les seves categories.

a_soler_museu

CONFERÈNCIA D’ANTÒNIA SOLER AL MUSEU DE MANACOREl passat dissabte dia 9 la professora del nostre centre Antònia Soler i Nicolau va ser convidada a impartir una conferència sobre una peça del museu de Manacor.

Conferència Antònia Soler

CONFERÈNCIA D’ANTÒNIA SOLER AL MUSEU DE MANACOR
El passat dissabte dia 9 la professora del nostre centre Antònia Soler i Nicolau va ser convidada a impartir una conferència sobre una peça del museu de Manacor. Llegir més

Aneu a la barra d'eines