Ciències Naturals

Membres Departament Ciències Naturals

Salvà Picó, Catalina Maria
Cap de Departament

Divendres, 11:15

Bauzà Garcias, Francesca
Coordinador/a Convivència

Dimecres, 08:55

Puigserver Salvà, Margalida
Coordinador/a Medi Ambient

Dilluns, 08:55

Anglada Benejam, Francesc
 

Dilluns, 09:50

 

Notícies del Departament

es salobrar

 

Visita Es Salobrar. 1r d’ESO


Els alumnes de 1r d’ESO visitarem sa Fabrica de sal i Es Salobrar de Campos els dies 3 i 4 d’Octubre.Ens vàrem entusiasmar en veure uns quants esbarts de Flamencs i sobre tot va ser un espectacle quan es posaren a volar.Vàrem veure com treien la sal ja que estan en plena producció.

Va ser una sortida molt profitosa!!!

 

M.Puigserver al CENEAM

L’IES MANACOR AL III SIMPOSIO «ESCUELAS HACIA LA SOSTENIBILIDAD» La coordinadora de Medi Ambient de l’IES MANACOR i professora de Biologia i Geologia al mateix centre, Margalida Puigserver, ha assistit al III Simposio de Profesorado «Escuelas hacia la Sostenibilidad» que s’ha dut a terme...

III SIMPOSIO «Escuelas hacia la sostenibilidad»

L’IES MANACOR AL III SIMPOSIO «ESCUELAS HACIA LA SOSTENIBILIDAD»

La coordinadora de Medi Ambient de l’IES MANACOR i professora de Biologia i Geologia al mateix centre, Margalida Puigserver, ha assistit al III Simposio de Profesorado «Escuelas hacia la Sostenibilidad» que s’ha dut a terme els passats 3, 4 i 5 de juliol al CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental) a Valsaín, Segovia. El nostre centre va ser un dels pocs escollits per a representar-hi les Illes Balears.

M.Puigserver durant la roda d e preguntes de l'exposicióAquest congrés ha estat organitzat per la xarxa estatal ESenRED del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, en la qual estam integrats a l’IES Manacor com a centre participant en el Programa de Centres Ecoambientals de la conselleria de Medi Ambient, Agricultura i Pesca i la Conselleria d’Educació i Universitat del Govern de les Illes Balears.

La xarxa ESenRED engloba un total de 2700 centres d’educació no universitària i un total de 1.025.000 alumnes. Facilita les trobades, l’intercanvi, la col·laboració i la difusió d’accions, materials i idees entre les diferents subxarxes participants. Així mateix, promou la reflexió, l’avaluació i la innovació sobre la pròpia pràctica dels centres participants.

Vista general Simposi
M.Puigserver al CENEAM

 

La coordinadora del nostre centre va presentar l’experiència “Fira de Medi Ambient 2017. Canvi Climàtic-És hora d’actuar”: Na Margalida va explicar que aquesta és la onzena edició d’aquesta Fira que ha esdevingut ja una tradició al nostre centre. És necessari destacar el paper de l’APIMA de l’IES Manacor i cal agrair també la col·laboració econòmica que cada any realitza l’APIMA en aquesta activitat.

La presentació de Margalida Puigserver va ser tot un èxit!

calavarques

Neteja Cala Varques

El darrer dimarts 23 de Maig els alumnes de Tercer d’ESO participaren al projecte de la Comunitat Europea Let’s Clean Europe, organitzat des de el grup de Mediambiental de l’institut.

La Conselleria va posar els dos busos, 3 monitores de l’empresa GRAM, guants, bosses de fems i va obsequiar als alumnes amb una gorra. L’ajuntament de Manacor posteriorment va recollir el fems.

Varen recollir un total de 54,3 kg de fems ( plàstic, cartó, ferralla i vidre) sobre tot al camí, gràcies a la bona voluntat de molts alumnes que es ficaven dins les mates del camí per a trobar fems,,, i vaja si en trobaven!!!!!!. A la platja recolliren el micro-plàstic que és el més perjudicial pels animals marins, en total 19 kg recollits a la platja.

Després gaudiren de la platja i de la mar prenent un bany a Cala Varques.

Una excursió perfecte i encoratjadora!!!!!.

cienciatothom

Els alumnes de quart d’ESO de l’assignatura troncal de Bio Geo, participaren el dijous 11 a una mostra d’experiments a l’UIB. Al mateix temps tres dels alumnes participaren a la I Olimpiada de Bio Geo que es feia enguany per primera vegada. A veure...

Visita alumnes 4t d’ESO a la UIB

Els alumnes de quart d’ESO de l’assignatura troncal de Bio Geo, participaren el dijous 11 a una mostra d’experiments a l’UIB.

Cienciapertothom1

Cienciapertothom3

Cienciapertothom2
Al mateix temps tres dels alumnes participaren a la I Olimpiada de Bio Geo que es feia enguany per primera vegada.

A veure si hi ha sort!!!!!!

 

Aneu a la barra d'eines