Garangola 2015

Garangola 2015

GUANYADORS DE LA GARANGOLA 2015!!!

La Garangola és un concurs adreçat als alumnes de primer de Batxillerat que des de fa tres anys organitza l’Escola Municipal de Mallorquí de Manacor. S’estructura a partir d’una sèrie d’eliminatòries en què competeixen dos equips fins que queden dos finalistes. La dinàmica és clara i senzilla: tres concursants i cinc membres a l’equip de suport (que poden contestar amb l’ajuda de material bibliogràfic). Hi ha un dau i un bon grapat de caselles que diuen de quina temàtica s’hauran de respondre les preguntes (cultura general, literatura, esports, llengua, música, cultura popular). A més, hi ha dues caselles de comodí i dos Perd el torn (aquestes últimes són les preferides d’en Llorenç). Guanya l’equip que aconsegueix completar primer el panell amb totes les respostes correctes i quan un equip no encerta, l’altre agafa el relleu.

garangola2015_01Si deixam de banda les qüestions de forma, podem parlar del que ens interessa:

1. Enguany hi han participat dotze equips de tot Mallorca.

2. Els alumnes del nostre IES que ens hi han representat han estat: Tomeu Mascaró, Lluc Servera, Llorenç Torrens, Joan Manuel Rivas, Catalina Febrer, Maria Llull, Maria Magdalena Veny, Xavier Rabanal i Antònia Pascual.

3. Començàrem a jugar amb l’IES FELANITX com a rival: un equip que havia guanyat la primera edició, molt ben preparat, coordinat i segur. La sort (i els coneixements) ens afavoriren. Per això passarem a la segona fase.

4. Els nostres segons rivals foren l’IES SINEU (que guanyaren l’edició de l’any passat). Hem de dir que no va ser fàcil. Però amb sort i ciència tot jugà a favor nostre, encara que algunes preguntes ens feren posar una mica nerviosos.

garangola2015_02

5. El pròxim encontre foren dos jocs seguits. En aquest cas només havíem de fer mitja casella amb la qual cosa la sort era determinant. Jugàrem contra l’IES ALBUHAIRA (de Muro). Aquest pic guanyaren ells (direm que fou la sort però també foren els sabers i l’energia desbordant dels membres de l’equip). Ens començàrem a engrescar i, fins i tot, donàrem algunes respostes cantant (si en voleu saber més demanau-ho a en Lluc i a en Tomeu). El segon partit, el mateix dia, després de la panada per berenar que ens oferí el patrocinador, fou contra L’IES LLUCMAJOR. En aquest cas tinguérem sort i mitja. Així passàrem a la final juntament amb Muro.

6. Dia 16 de maig a les 11 al Teatre Municipal de Manacor va tenir lloc la final amb públic i televisió: famílies, professors, polítics, etc. Ah!!! En Joan Manuel (que té una relació molt fluïda amb els llibres) va coordinar l’equip de suport; na Catalina Febrer va organitzar un viatge per poder-se botar la final i la va substituir n’Antònia Pascual (l’especialista en música i en el Castell de Bellver). Na Maria, na Maria Magdalena i en Javi ja sabien tots els llogarets de Mallorca de memòria i també el nom i els llinatges de tots els entrenadors del Reial Mallorca. VÀREM GUANYAR!!!!

7. I ARA GAUDIM DE L’ÈXIT: tota la setmana anam de festa en festa (no donarem detalls, però estam molt contents de tanta celebració). Divendres tenim les nostres entrades reservades per anar a veure UNA JORNADA PARTICULAR a l’Auditori; a les 22’30 ens esperen a la creperia per sopar, ja que aquesta és la segona part del premi.

Tot junt ha estat molt divertit i estimulant. Ens ho hem passat beníssim i ens hem posat a prova. Ara ja vos podem dir què és un tiberi, una gonella o un aubelló; que la tendència costumista és el costumisme (era així Lluc?), que Joan Alcover va escriure Cap al tard (i que ho diuen el llibres si no es perd el tom, Joan Manuel!), que l’amo de Son Carabassa va morir anegat dins una bassa i que Tiu és … i qui era Guillem Sagrera i,… i,…i… i… que na Marga Fullana va ser campiona de no sé què (demanau-ho a en Llorenç) i nosaltres, campions de LA GARANGOLA.

Notícies Canal 4 damunt el concurs “La Garangola”