Notícies Batxillerat Internacional

piano arduino

Electrònica i Música

Els alumnes de 2n de Batxillerat D, M.Magdalena Cerdà i Salvador Mascaró, a les classes d’Informàtica han dissenyat i programat un petit piano mitjançant l’ús de components electrònics (resistències, botons, altaveu piezoelèctric i una placa Arduino).

En aquesta activitat els alumnes posen en pràctica el principi físic de l’escala de resistències per a detectar quina tecla del piano s’està pitjant i així fer vibrar el piezoelèctric amb una determinada freqüència.

campanya solidaria

Enguany uns quants alumnes del batxillerat internacional hem decidit organitzar i proposar-vos un parell d’activitats nadalenques amb una finalitat solidària.  Durant aquest mes, fins dia 22 durem a terme una recollida d’aliments i productes de primera necessitat.  Ens hem posat en contacte amb la...

Campanya Solidaria

Enguany uns quants alumnes del batxillerat internacional hem decidit organitzar i proposar-vos un parell d’activitats nadalenques amb una finalitat solidària. 
Durant aquest mes, fins dia 22 durem a terme una recollida d’aliments i productes de primera necessitat
Ens hem posat en contacte amb la Creu Roja a qui farem la donació i ens han dit que els productes més sol·licitats són els següents:
 • Productes d’higiene infantil (bolquers, tovalloletes i sabons per nadons)
 • Productes d’higiene femenina (compreses i tampons)
 • Aliments de rebost que siguin bons de conservar (oli, farina, sucre, llegums, conserves, fruits secs, pasta, arròs, etc.)
 • Productes de neteja
També ens han dit que moltes famílies no tenen per donar berenar als seus fills quan van a l’escola així que vos agrairia molt que duguéssiu aliments com galletes, sucs de fruita i altres productes d’aquest tipus.
Sabem que quan es fan recollides és molt habitual que s’aportin molts litres de llet, però ja en tenen a bastament així que millor que dugueu els productes més necessitats.
 
Per cada 3 productes que dugueu vos pertocarà un número de la nostra rifa i tindreu la possibilitat d’apuntar-vos a una de les activitats de dia 22 de desembre (futbol, bàsquet, volei, ping-pong, escacs i scrabble).
Nosaltres apuntarem el número que li toqui a cadascú i quan facem la rifa dia 22 vos informarem i farem arribar el premi al guanyador. El premi és sorpresa.
Si volguéssiu participar a les activitats ens ho heu de dir quan aporteu els productes i vos apuntarem a l’activitat que vosaltres desitgeu. 
 
Ens trobareu cada dia el temps de pati al hall de l’institut. A partir de dijous dia 9 de desembre ja podreu començar a fer les vostres donacions.
Recordeu que és per una bona causa i animau-vos a participar!
Recollida Solidària nadal 2021 2
 
IMG-0543b

El passat dilluns, 15 de novembre, es lliuraren els premis del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears. L’objectiu d’aquests premis d’investigació és fomentar entre la joventut de les Illes Balears l’esperit de recerca i la creativitat en els diferents àmbits del...

Lliurament de Premis Consell Social de la UIB

El passat dilluns, 15 de novembre, es lliuraren els premis del Consell Social de la Universitat de les Illes Balears.

IMG-0543bL’objectiu d’aquests premis d’investigació és fomentar entre la joventut de les Illes Balears l’esperit de recerca i la creativitat en els diferents àmbits del coneixement humà, col·laborar a difondre la importància dels estudis universitaris, i facilitar la coneixença de la Universitat de les Illes Balears entre els alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior de formació professional.  

La nostra exalumna de la 1a promoció del Batxillerat Internacional, Neus Lliteras Rosselló, amb el treball: “Cálculo y estudio de las diferencias fisicoquímicas de distintos quesos mahoneses”, en resultà guanyadora en la categoria de Ciències d’aquesta 15a convocatòria. Pilar Llull, professora del departament de Física i Química de l’IES Manacor, sota el mestratge de la qual havia estat guiada na Neus i davant la impossibilitat d’aquesta de poder-hi ser, assistí a l’acte. 

Enhorabona Neus i Pilar per aquest guardó!

fira universitaria

El dilluns 8 de novembre entre les 12:00 i les 16:00 tendrà lloc la SRT Fair, la fira universitària on et podràs informar sobre els processos d’admissió i els diferents tipus de programes que ofereixen universitats internacionals de tot el món.  

Fira Universitària Internacional (virtual)

El dilluns 8 de novembre entre les 12:00 i les 16:00 tendrà lloc la SRT Fair, la fira universitària on et podràs informar sobre els processos d’admissió i els diferents tipus de programes que ofereixen universitats internacionals de tot el món.

 

Ponència IBAVI

Divendres dia 28 de maig na Cristina Ballester (Gerent del IBAVI) i en Carles Gabriel Oliver (Arquitecte del IBAVI) en representació de l’institut Balear del habitatge, van venir a l’institut a fer una ponència relacionada amb arquitectura, medi ambient i gestió dels recursos públics....

Ponència IBAVI

Divendres dia 28 de maig na Cristina Ballester (Gerent del IBAVI) i en Carles Gabriel Oliver (Arquitecte del IBAVI) en representació de l’institut Balear del habitatge, van venir a l’institut a fer una ponència relacionada amb arquitectura, medi ambient i gestió dels recursos públics.

ibavi-2Els alumnes de 1r de Batxillerat D i aquells altres de 1r de batxillerat interessats en temes d’arquitectura i gestió empresarial van poder conèixer la feian feta des d’una institutció pública per tal de millorar la situació social de moltes persones a l’hora d’accedir a una vivenda digna.

ibavi-1Per això en Carles va exposar les noves tècniques de construcció de quilòmetre 0 que apliquen per la construcció de nous habitatges de protecció oficial i na Cristina com a responsable econòmica va exposar els reptes de l’administració pública per gestionar eficientement aquest projectes.

Va ser una gran ponència on els alumnes varen obtenir una visió diferent i molt propera del mon que els envolta.

Microteatre 2021

Els dies 29 i 30 de març es va celebrar a l’IES Manacor el Microteatre per la Dona 2021. Els alumnes de primer d’ESO van representar les peces davant l’alumnat del nostre IES. Els alumnes de 1r són els que varen escriure les diferents...

Microteatre 2021

Els dies 29 i 30 de març es va celebrar a l’IES Manacor el Microteatre per la Dona 2021.

Els alumnes de primer d’ESO van representar les peces davant l’alumnat del nostre IES. Els alumnes de 1r són els que varen escriure les diferents obres, amb l’especial ajuda d’un dramaturg professional i dels alumnes de 1r de Batxillerat Internacional, els quals també varen ajudar en la direcció de les peces.

En total es van representar 5 obres:  “Atípic”, “Julieta & Julieta”, “Mares”, “Sense pèls a la llengua” i “Una bona sortida”.

Els joves intèrprets han mostrat que el microteatre és un exercici de dedicació, creativitat i entusiasme i han pogut transmetre als espectadors la importància de les qüestions tractades a les obres.

Llegir més

Treball de Camp Cap Salines

El passat 31 de març, coincidint amb el darrer dia de trimestre, el grup de 1r de batxillerat internacional de l’itinerari de la salut anaren a fer treball de camp al Cap Salines per estudiar la biodiversitat de la zona. És una sortida molt...

Treball de Camp a Cap Salines

El passat 31 de març, coincidint amb el darrer dia de trimestre, el grup de 1r de batxillerat internacional de l’itinerari de la salut anaren a fer treball de camp al Cap Salines per estudiar la biodiversitat de la zona.

És una sortida molt útil per preparar les investigacions que requereix el nivell d’aquest batxillerat.

 Cap Salines

Una vegada acabada la tasca feren una caminada fins al Caragol amb bany inclòs, per als més atrevits.

El dia acompanyà amb escreix i fou una bona manera d’iniciar les vacances de Pasqua.

Bel M Morey-2

La nostra alumna del Batxillerat Internacional, na Bel Maria Morey, ha col·laborat en un projecte amb l’Associació de Dones de Llevant. El resultat ha estat una carpeta amb informació de dotze dones manacorines, cada una escrita des del punt de vista d’una altra dona...

Dotze dones manacorines

La nostra alumna del Batxillerat Internacional, na Bel Maria Morey, ha col·laborat en un projecte amb l’Associació de Dones de Llevant. El resultat ha estat una carpeta amb informació de dotze dones manacorines, cada una escrita des del punt de vista d’una altra dona manacorina. Na Bel Maria ha narrat la història de na Bàrbara Culera, una dona valenta que durant la guerra civil va salvar a un home de la mort. L’experiència ha estat molt enriquidora i na Bel ha disfrutat molt fent aquest treball d’investigació.

Bel M. Morey. alumna 1r Batxillerat

Bel M. Morey. alumna 1r Batxillerat

Biologia-molecular-a-la-UIB

Biologia Molecular. Electroforesi d’adn plasmídic     El passat dijous vàrem anar d’excursió a la UIB a fer una pràctica sobre l’ADN Plasmídic que constava de dues parts; en la primera es realitzava l’extracció de l’ADN Plasmídic i en la segona una electroforesis en...

Biologia molecular a la UIB

Biologia Molecular. Electroforesi d’adn plasmídic

11demolab-

 

 

El passat dijous vàrem anar d’excursió a la UIB a fer una pràctica sobre l’ADN Plasmídic que constava de dues parts; en la primera es realitzava l’extracció de l’ADN Plasmídic i en la segona una electroforesis en gel d’Argosa.

 

PRÀCTICA 1: EXTRACCIÓ DE L’ADN PLASMÍDIC.

L’ADN Plasmídic és un material genètic extracromosòmic de forma circular que es troba en els bacteris. Aquestes molècules no contenen informació essencial però sí aporten avantatges als organismes que les contenen com ara la resistència als antibiòtics.

adnAquest ADN és usat molt freqüentment a la biotecnologia ja que és bo d’extreure i manipular, a més a més la seva capacitat de replicació i conjugació son molt útils per anàlisis genètics i la clonació.

En el nostre cas per aïllar-lo vàrem fer servir la tècnica d’ extracció per lisi alcalina.

MATERIAL
 • Micropipetes
 • Tub d’assaig amb creixement exponencial de bacteri
 • Tubs eppendorf
 • Centrífuga
 • Vòrtex


REACTIUS
 • Medi de cultiu
 • Tampó 1: 50 mM Glucosa + 25 mM Tris-HCl (pH 8) + 10 mM EDTA (pH 8).
 • Tampó 2: NaOH 0,2 N + SDS 1%
 • Tampó 3: Acetat potàssic 5 mM 60 mL + Àcid acètic glacial 11,5 mL + Aigua milliQ 28,5 mL — Vol final 100 mL

PROCEDIMENT

En el nostre cas el medi de cultiu ja estava preparat per tant el primer que vàrem fer va ser agafar 1.5 ml del medi de cultiu i el varem posar a un tub eppendorf. Seguidament el vam ficar a dins la centrífuga de tubs durant 3 minuts i per acabar vàrem desfer-nos del sobrenedant restant abocant-lo a dins un vas de precipitats.

En segon lloc varem agafar 200 microlitres del tampó 1 i vam mesclar-ho amb ajuda del vòrtex.

Tot seguit afegirem 200 microlitres del tampó 2 i mesclarem per inversió unes 4-5 vegades. En aquest cas la funció del reactiu va ser la de rompre les membranes i desnaturalitzar les proteïnes i l’AD.

A continuació ficarem 200 microlitres més del tampó 3 i tornarem a mesclar per inversió. Aquest tercer reactiu renaturalitza l’ADN i fa precipitar les proteïnes de l’ADN cromosòmic i el plasmídic queda en solució.

Després agafarem 500 microlitres d’aquest líquid sobrenedant en el que es trobava l’ADN plasmídic i el vam traslladar al tub que contenia isopropanol. Com que l’ADN és insoluble en isopropanol precipita. Així que vàrem deixar-lo reposar 5 minuts en gel després d’haver-lo agitat amb el vòrtex i per acabar el vam ficar a la centrífuga. L’ADN plasmídic precipitat formà un botó que desprenerem del líquid sobrenedant i eixugarem durant 5 minuts.

Finalment el vam resuspendre en 10 microlitres del tampó 1 i hi afegirem 2 microlitres de buffer de càrrrega i ja teniem la mostra per analitzar en un gel d’agarosa.

 

PRÀCTICA 2: ELECTROFORESIS EN GEL D’AGAROSA

uib2L’electroforesi és un mètode de separació de biomolècules per aplicació d’un corrent elèctric. Com que realitzar una electroforesi és un mètode perillós ja que conté substàncies cancerígenes en el nostre cas només vàrem poder realitzar una part de la tècnica.

El que vàrem fer va ser ficar a dins els pouets les mostres d’ADN Plasmídic que havíem extret. Per carregar les mostres d’ADN en el gel, en primer lloc es formen uns pouets amb l’ajuda d’una pinta que es col·loca abans de deixar refredar l’agarosa.

Amb l’ajuda d’una micropipeta vàrem carregar els pouets i els vàrem deixar preparats per realitzar l’electroforesis.

 

OPINIÓ PERSONAL

Sempre m’havia despertat curiositat com es treballava a dins un laboratori de microbiologia. Em va cridar molt l’atenció que per extreure mostres d’ADN fes falta realitzar un procediment tan llarg i costos. Una altre característica que em va deixar impactada va ser la de les puntes de les pipetes. Així com anavem avançant en la pràctica cada vegada que usavem la micropipeta, primer hi posavem una punta esterelitzada i després la tiravem. En total vàrem emprar entre 7 i 10 puntes cadascun de nosaltres. Per tant posant que cada un de nosaltres va emprar una mitja de 8 puntes i que erem 14 tirarem aproximadament 112 puntes.

LLavors vaig pensar i vaig demanar a veure si les reutilitzaven pensant que es duien a rentar i esterilitzar novament per després emplearles una altra vegada. La resposta a la pregunta va ser decepcionant, al contrari del que m’esperava les puntes de micropipetes una vegada emprades es tiren.

Tot i això l’experiència em va resultar molt agradable i interessant.

Aina Morales Gutiérrez (1r Batx D)

 

Robòtica a l'IES Manacor

Robòtica a l’IES Manacor

 

 

Els alumnes d’Informàtica de 1r batxillerat D estan practicant la lògica de la programació mitjançant l’ús de robots mBot. Alguns dels reptes que ha de superar el petit robot mBot consisteixen en el seguiment de línies, la detecció d’obstacles, els moviments en cercles, etc.

Mitjançant la programació d’un dispositiu físic com és un robot, els alumnes veuen com les instruccions programades mitjançant el llenguatge de programació per blocs SCRATCH tenen una interpretació en el món físic real.

A més, aquestes activitats ajuden als alumnes a entendre des d’un vessant pràctic els diferents sensors i actuadors d’un robot com per exemple: el sensor d’ultrasons, els servo-motors, els llums LEDs o el sensor d’infrarojos.

ROBOTICA_3

ROBOTICA_2

ROBOTICA_1

INSEKT WAR

Els alumnes de 2n any del BI han fent una presentació de la Lluita ecològica per prevenir plagues als alumnes de 1r d’ESO. També han ensenyat a utilitzar les lupes per veure en directe les lluites dels insectes tan sien depredadors com paràsits. A les...

Insekt War

Els alumnes de 2n any del BI han fent una presentació de la Lluita ecològica per prevenir plagues als alumnes de 1r d’ESO.

També han ensenyat a utilitzar les lupes per veure en directe les lluites dels insectes tan sien depredadors com paràsits.

A les fotos podeu veure l’Insekt  War!!!!!

insekt war-1
insekt war-5
insekt war-2

 

insekt war-4
insekt war-3
PortesObertesBatxillerat

SESSIONS DE PORTES OBERTES Enguany realitzarem la les Portes Obertes de forma online mitjançant directes d’Instagram.   Connecta’t a les sessions de portes obertes online i descobreix com és el Batxillerat a l’IES Manacor: Plans d’estudis: Batxillerat Científic Tecnològic i de la Salut. Batxillerat Humanístic i...

Portes Obertes Batxillerat 2020

SESSIONS DE PORTES OBERTES

Enguany realitzarem la les Portes Obertes de forma online mitjançant directes d’Instagram.

800 pix IG portes obertes virtuals Batxillerat

 

Connecta’t a les sessions de portes obertes online i descobreix com és el Batxillerat a l’IES Manacor:

 • Plans d’estudis:
 • Opcionalitat als diferents itineraris.
 • Intercanvis de 1r de batxillerat a Alemanya i Andorra (BI)
 • Acampada de 1r de batxillerat.
 • Programa EOIES
 • Participació a les proves Cangur i les Olimpiades de la UIB
 • La biblioteca: Conveni amb la biblioteca de la UIB, cicle de conferències anual, jornades Sant Jordi, recitals poètics, tallers específics, recursos electrònics.
 • Integritat acadèmica: taller de projecte de recerca (BI)
 • Experimenta: La fira de la ciència.
 • Concurs de fotografia.
 • Associació d’estudiants.
 • Comissions: mediambient, convivència i coeducació, de salut.
 • Patis actius i berenars saludables.
 • Viatge literari i cultural a Madrid de 2n de batxillerat.
 • Graduació.
 • Orientació acadèmica i professional.

ALGUNS VIDEOS

 

VIDEOS SOBRE EL BATXILLERAT INTERNACIONAL

 

INFORMACIÓ DETALLADA SOBRE ELS ESTUDIS

Aquí tens informació detallada sobre:

Batxillerat Internacional

Batxillerat LOMCE

 

PROCÉS ADMISSIÓ BATXILLERAT INTERNACIONAL

Si estàs interessat en fer el Batxillerat Internacional, pots demanar una cita per a fer una entrevista

Data límit: 29/05/2020

Consulta l’horari disponible i reserva la teva cita d’entrevista BI en el formulari següent:

http://entrevistabi.iesmanacor.cat

 

PROCÉS D’ESCOLARITZACIÓ

Aquí trobareu la informació sobre el procés d’escolarització

interview-clipart 1

PROCÉS ADMISSIÓ BATXILLERAT INTERNACIONAL Demana cita per a l’entrevista del Batxillerat Internacional Data límit: 29/05/2020. Consulta l’horari disponible i reserva la teva cita d’entrevista BI en el formulari següent: http://entrevistabi.iesmanacor.cat

Entrevista admissió Batxillerat Internacional

PROCÉS ADMISSIÓ BATXILLERAT INTERNACIONAL

Demana cita per a l’entrevista del Batxillerat Internacional

Data límit: 29/05/2020.

Consulta l’horari disponible i reserva la teva cita d’entrevista BI en el formulari següent:

http://entrevistabi.iesmanacor.cat

M_Gelabert BI

Maria Magdalena Gelabert parla als alumnes de l’IES MANACOR Maria Magdalena Gelabert ha acceptat de bon grat la nostra invitació per parlar amb els alumnes de primer de Batxillerat que llegeixen els seu llibre. Ha estat una trobada intensa, profitosa; han quedat captivats per...

Xerrada dels alumnes de BI amb M.Magdalena Gelabert

Maria Magdalena Gelabert parla als alumnes de l’IES MANACOR

Maria Magdalena Gelabert ha acceptat de bon grat la nostra invitació per parlar amb els alumnes de primer de Batxillerat que llegeixen els seu llibre. Ha estat una trobada intensa, profitosa; han quedat captivats per la seva personalitat polifacètica, per les seves dots com a comunicadora, per la proximitat i els seus sabers…  

Després de la xerrada, cada alumne havia d’escriure una ressenya que recollís les seves impressions per publicar en aquesta web. La veritat és que se’ns fa difícil triar. És per això que hem decidit aportar diferents fragments que han redactat alguns alumnes, en una mena de collage. És la nostra manera d’agrair a Magdalena la seva disponibilitat i el seu saber fer.  Llegir més

batxillera-1

 

Portes Obertes Batxillerat 19/20

Jornada Portes Obertes Batxillerat

Dirigit a mares, pares i alumnes interessats
Presentació dia 23/05/2019
19:30h Saló d’Actes IES Manacor

 

 

Modalitats de Batxillerat

 • Ciències.
 • Social-Humanístic.
 • Internacional.
Informa’t de totes les opcions abans de decidir

batxillera-2

BI IES manacor

 

Portes Obertes Batxillerat Internacional 19/20

NOVETAT

Portes Obertes. Batxillerat Internacional

Dirigit a mares, pares i alumnes interessats
Presentació dia 16/04/2019
19:00h Saló d’Actes IES Manacor

Objectius:

 • Informació general del programa.
 • Presentacions:
  • Pla d’estudis: Itineraris
  • Assignatures i Equip Docent
  • Experiències Personals (amb alumnes BI de l’IES Son Pacs)
 • Informació detallada del procès d’admissió
 • Visita a les instal·lacions

IES Manacor IB-tallada

ib3-bi

Dia 11 de febrer al programa de “Illes i Pobles” de IB3 van donar la notícia que en el  pròxim curs el nostre centre oferirà el Batxillerat Internacional. Aquí teniu la notícia i el video que es va emetre.

Notícia a “Illes i Pobles” de IB3

Dia 11 de febrer al programa de “Illes i Pobles” de IB3 van donar la notícia que en el  pròxim curs el nostre centre oferirà el Batxillerat Internacional.

Aquí teniu la notícia i el video que es va emetre.

Veure més imatges

Dia 31 de gener tingué lloc la presentació del Batxillerat Internacional al nostre centre, que s’impartirà a partir del curs vinent 2019/2020. Va ser un èxit de participació i esperam que a la propera reunió hi hagi molts de nous estudiants interessats amb aquesta...

Presentació Batxillerat Internacional

Dia 31 de gener tingué lloc la presentació del Batxillerat Internacional al nostre centre, que s’impartirà a partir del curs vinent 2019/2020.

Va ser un èxit de participació i esperam que a la propera reunió hi hagi molts de nous estudiants interessats amb aquesta proposta de Batxillerat.

Gràcies per la vostra assistència!!!

CartellBI

L’IES MANACOR IMPARTIRÀ EL BATXILLERAT INTERNACIONAL EL CURS 2019-2020 L’IES Manacor impartirà el Batxillerat Internacional (BI) en el proper curs 2019-2020. Dijous dia 31 de gener es durà a terme la presentació del BI a l’aula magna del centre a les 20:00 hores. Amb...

Presentació Batxillerat Internacional

L’IES MANACOR IMPARTIRÀ EL BATXILLERAT INTERNACIONAL EL CURS 2019-2020

CartellBIL’IES Manacor impartirà el Batxillerat Internacional (BI) en el proper curs 2019-2020. Dijous dia 31 de gener es durà a terme la presentació del BI a l’aula magna del centre a les 20:00 hores. Amb aquesta presentació l’IES Manacor vol donar a conèixer a pares, alumnes i professionals del sector educatiu aquesta modalitat de batxillerat que a dia d’avui, només es pot cursar a un centre públic de les Illes Balears, l’IES Son Pacs i que a partir del proper curs també es podrà cursar a l’IES Manacor.

 

El BI és un prestigiós programa educatiu de gran repercusió internacional que prepara els estudiants per a un exitós accés universitari a qualsevol part del món. En l’actualitat al voltant de 4.000 centres educatius imparteixen el BI a més de 140 països. Els centres que imparteixen aquest programa comparteixen un mateix currículum, una mateixa filosofia i un mateix objectiu: desenvolupar les habilitats intel·lectuals, personals, emocionals i socials que els alumnes necessiten per viure, aprendre i treballar en un món cada vegada més globalitzat.

 

El BI va dirigit a joves estudiants titulats en ESO, des de 16 fins a 19 anys. Els estudiants admesos en el programa del BI cursaran a la vegada el batxillerat ordinari (LOMCE) i el BI, obtenint al final del procés educatiu les dues titulacions. L’IES Manacor oferirà el Batxillerat Internacional integrat amb dues de les modalitats del batxillerat LOMCE: el batxillerat científic (amb els dos itineraris, el tecnològic i el de salut) i el batxillerat social i humanístic.

 

Els alumnes que vulguin accedir a aquests estudis hauran de passar un procés d’admissió que marca uns determinats estàndards, ja que no pot obviar-se la dificultat de cursar alhora el Batxillerat Internacional i el Batxillerat LOMCE. El BI té com a objectiu formar alumnes que siguin indagadors, informats i instruïts, pensadors, bons comunicadors, íntegres, de mentalitat oberta, solidaris, audaços, equilibrats i reflexius.

 

Amb la implementació del BI a l’IES Manacor es completa el ventall de modalitats possibles de batxillerat a Manacor i es tanca el cercle de l’educació post-obligatòria de vocació acadèmica. Per a més informació podeu consultar la pàgina web del centre www.iesmanacor.cat i la de l’organització del Batxillerat Internacional www.ibo.org.