Membres de la Comissió de salut recollint el diploma el passat 5 de juny.

IEs Manacor i Banc de Sang

L’IES Manacor homenatjat pel Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) com a centre educatiu compromès amb la donació de sang

El Banc de Sang i Teixits de les Illes Balears (BSTIB) va celebrar el passat 5 de juny a la sala d’actes de l’edifici Jovellanos de la UIB l’acte de reconeixement als centres educatius que durant el curs acadèmic 2018-19 col·laboraren amb la institució. Tres membres de la Comissió de salut de l’IES Manacor assistiren a l’acte.

Membres de la Comissió de salut recollint el diploma el passat 5 de juny.
Membres de la Comissió de salut recollint el diploma el passat 5 de juny.

L’organització de col·lectes amb el suport dels centres educatius continua sent un dels compromisos del Banc de Sang i Teixits. L’objectiu és implicar i conscienciar l’alumnat en la donació de sang.

Durant el curs acadèmic 2018-19 s’organitzaren 42 campanyes que serviren per  augmentar el nombre de donacions i per acostar una mica més el món de les transfusions a la població. En total, hi participaren 1.539 persones, de les quals 457 eren primers donants, i es registraren 1.181 donacions de sang.

Tots els centres participants  amb els seus corresponents diplomes.
Tots els centres participants amb els seus corresponents diplomes.

Una novetat del curs passat fou la formació per a professorat de primària i secundària, Aprenentatge Servei Banc de Sang i Teixits. I. Projecte: Campanya de donació. Es van oferir un total de 30 places i 16 assistents el van finalitzar amb èxit, entre aquests s’hi trobava un membre de la Comissió de salut de l’IES Manacor.

El curs, de 16 hores, es va dividir en quatre sessions. En la part teòrica es va explicar en què consisteix la donació de sang i afèresi, a més del procés que garanteix la seguretat transfusional. La part pràctica va culminar amb una campanya de donació en el centre educatiu. Se’n van organitzar un total de 13, repartides entre els mesos de desembre i maig. La de l’IES Manacor tengué lloc el 12 de desembre.

Aquest curs acadèmic 2019-20 la comissió de salut tornarà organitzar una campanya de donació de la qual ja us informarem oportunament i en la qual esperam comptar amb la vostra participació! 

Moltes gràcies i bon curs!

Comissió de salut IES Manacor